Ravnatelj HALMED-a: Dolazak cjepiva u Hrvatsku predviđen 26. prosinca Foto: Pexels / ilustracija

Ravnatelj HALMED-a: Dolazak cjepiva u Hrvatsku predviđen 26. prosinca

VV / hrt.hr | 20.12.2020. u 16:38h | Objavljeno u Aktualno

Europska agencija za lijekove sutra će održati sjednicu na kojoj se očekuje davanje odobrenja za cjepivo protiv koronavirusa za zemlje EU-a. Zatim slijedi postupak odobravanja Europske komisije.

- Sutra je predviđena sjednica Europske agencije za lijekove, odnosno njezina povjerenstva za humane lijekove koje bi trebalo donijeti pozitivno mišljenje o cjepivu. Nakon toga slijedi postupak odobravanja Europske komisije, koje će vrijediti za sve države članice Europske unije, pa tako i za Hrvatsku - rekao je Siniša Tomić, ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), piše hrt.hr.

Dodao je kako u tom smislu ovih dana očekuju i detaljne informacije o lijeku. To uključuje uputu o lijeku za pacijenta, sažetak opisa svojstava lijeka za zdravstvene radnike, kao i završno izvješće o ocjeni lijeka.

Dolazak cjepiva u Hrvatsku predviđen je 26. prosinca, rekao je također.

Na pitanje koliko doza dolazi u Hrvatsku tog 26. prosinca i kada će prva osoba primiti cjepivo, odgovorio je:

- Predviđeno je da doze dođu 26. prosinca, inicijalnom dinamikom koja će se poslije, u dogovoru s proizvođačem još dalje razraditi. Ali kampanja je predviđena, isto kao i u drugim članicama, 27., 28., 29. prosinca - rekao je Tomić.

Označeno u