Raspadaju li se reformisti u Varaždinu?

| 10.12.2015. u 16:56h | Objavljeno u Aktualno
Nakon jutrošnje konferencije za medije, gdje je obznanjeno kako stranku NS - Reformisti napušta više od pedesetak članova, koji se učlanjuju u HNS, danas u poslijepodnevnim satima i Robert Roth, predsjednik 1. mjesnog odbora potvrdio je također da napušta reformiste. I on se, kaže, pridružuje HNS-u.
 
Roth pritom ističe kako njegovim putem ide i još jedan vijećnik iz istog mjesnog odbora, ali i brojni drugi članovi s područja Varaždina. Zajedničko im je, kaže, nezadovoljstvo vodstvom reformista.
 
Ističe kako mu je i dalje cilj raditi u 1. mjesnom odboru (centar Varaždina). 
 
- Tu sam ''na svoje ime i prezime'' dobio veliku većinu glasova na izborima za mjesne odbore i imam odgovornost prema svojim biračima, ali i svim građanima u tom mjesnom odboru - rekao je Robert Roth.
 
Dodaje kako nastavlja s projektima, a što se tiče reformista, Roth kaže da je on sam učlanio oko 300 osoba u tu stranku.
 
Ponovio je da je dio dosadašnjih članova reformista odlučio potpisati istupnicu, ali ne želi prejudicirati hoće li se svi oni upisati u HNS. Kaže da je odluka na njima,  ali da je realno da će većina njih nastaviti raditi u interesu građana kroz HNS.
 
Inače, na današnjoj konferenciji za medije moglo se čuti kako će se HNS-u za sad pridružiti više od pedesetak ljudi koji su odlučili napustiti reformiste. Međutim, s imenima se javno nije izlazilo, a Habuš je samo kratko rekao da je namjera zaštititi ljude koji su izloženi raznim pritiscima od strane NS - Reformista.
 
Da je u zadnje vrijeme izložen velikom pritisku iz Narodne stranke – reformisti zbog odluke da istupi iz te stranke potvrdio nam je i Robert Roth. 
 
robert roth22
 
Podsjetimo, priopćenjem su se danas oglasili i reformisti kritizirajući pritom Habuša ''jer je sazvao konferenciju za medije da bi obznanio da se jedan član koji je došao iz HNS-a vratio u HNS''.
 
No, kako sada stvari stoje, očigledno je da reformiste nije napustio samo jedan član da bi prešao ponovo u HNS. Znači li to raspad reformista? Podsjetimo da se o nezadovoljstvu među reformistima već dulje vrijeme priča, a još prije pola godine u medije je ''iscurila'' informacija kako bi moglo doći upravo do ovakvog ishoda.
 
Pojedini članovi NS - Reformista tada su isticali kako nisu zadovoljni vođenjem gradske organizacije. Ipak, kako su se bližili parlamentarni izbori rastao je i entuzijazam među reformistima, barem se tako činilo. No, kako se sad može čuti od pojedinih članova stranke, bilo je tu nesuglasica i oko slaganja lista za Sabor. 
 
Sada, nakon ne baš bajnih rezultata parlamentarnih izbora, na kojoj je lista Radimira Čačića osvojila samo jedan mandat, nezadovoljstvo među članstvom dodatno je poraslo. Hoće li izlazak dijela članstva iz stranke dodatno prodrmati reformiste koji se još oporavljaju od izbornih rezultata ili će Radimir Čačić i Natalija Martinčević uspjeti održati ostatak članstva na okupu uvelike ovisi i hoće li proći varaždinski proračun.
 
Jer, izvanredni izbori u Varaždinu trenutno najviše odgovaraju reformistima, a upravo ti izbori njima su možda posljednja šansa da ostanu koliko toliko stabilni na političkoj sceni. Ipak, članstvo nisu uspjeli održati na okupu ni nakon uspjeha na izborima za Mjesne odbore. Upravo im pobjednici tih izbora, odnosno predsjednici Mjesnih odbora, sad prelaze u HNS.