Raspad suradnje SDP-a i Batinićeve liste: umjesto Patekara (SDP), Sedlar novi predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća?

vv | 20.5.2022. u 10:50h | Objavljeno u Aktualno

Kobna je bila nedavna sjednica ivanečkoga Gradskog vijeća, a posebice reakcije koje su uslijedile

Za do tada vladajuću većinu, kobna je bila nedavna sjednica ivanečkoga Gradskog vijeća, kao i reakcije koje su uslijedile, posebice od strane ivanečkog SDP-a, koji je uputio kritike na račun ivanečkoga gradonačelnika Milorda Batinića, kao i ivanečki narodnjaci.   

-Budući da je došlo do prekida suradnje u obnašanju vlasti i formiranju većine u Gradskom vijeću između vijećnika Nezavisna lista Milorad Batinić i Gradske organizacije SDP-a, dosadašnji predsjednik izgubio je podršku većine koja ga je predložila te se shodno istome predlaže njegovo razrješenje, stoji u prijedlogu za razrješenje.predsjednika Gradskog vijeća Grada lvanca Dalibora Patekara (SDP), koji su podnijeli vijećnici Nezavisne liste Milorada Batinića.

Kao kandidata za predsjednika Gradskog vijeća Grada lvanca predlažu Ivana Sedlara, vijećnika s Nezavisne liste Milorada Batinića.

- Molimo predsjednika da, sukladno Poslovniku, što prije sazove sjednicu Gradskog vijeća s predloženim točkama dnevnog reda, naglašava se u prijedlogu.

Nezavisna lista Milorada Batinića – Za Ivanec oglasila se i priopćenjem:

Na sastanku Predsjedništva Nezavisne liste Milorada Batinića – Za Ivanec održanom u četvrtak, 19. svibnja, jednoglasno je donesena odluka o raskidu Sporazuma o suradnji koji je u lipnju prošle godine zaključen s Gradskom organizacijom SDP-a Ivanec.

Odluka je potaknuta višemjesečnim izjavama i istupima dvojice SDP-ovih vijećnika u Gradskom vijeću i medijima, a naročito posljednjim istupom vijećnika Mihaela Slunjskog na 17. sjednici Gradskog vijeća, na kojoj je nizom iznesenih lažnih i neutemeljenih optužbi u potpunosti porušio temelje potpisanog Sporazuma.

Sporazum, koji je potpisan u dobroj vjeri i s pretpostavkom da će dvojica SDP-ovih vijećnika poštivati odluku Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a o suradnji i zajedničkom nastupu po pitanju dodirnih točaka programa, oskvrnut je konstantno promjenjivim stavovima i negativnom medijskom kampanjom koju provode vijećnici Dalibor Patekar i Mihael Slunjski, dovodeći time u pitanje interese Grada Ivanca i svih njegovih građana.

Sve navedeno, uz činjenicu da se na prošloj sjednici teško ogriješio o Poslovnik rada Gradskog vijeća, dozvolivši svojem vijećniku da u raspravi nevezanoj uz točku dnevnog reda iznosi neistine, upućuje na nedolično ponašanje Dalibora Patekara kao predsjednika Gradskog vijeća. Stoga će Nezavisna lista, temeljem odluke svojeg Predsjedništva, tražiti od Gradskog vijeća da se aktualnom predsjedniku iskaže nepovjerenje.

Svjesna težine i mogućih posljedica ove odluke, Nezavisna lista Milorada Batinića ostaje pri stavu da će svoj politički rad i dalje provoditi isključivo za Ivanec te dosljedno protiv pritisaka, ucjena i nastojanja pojedinaca da svoje položaje iskoriste za zadovoljavanje sinekura i uskih osobnih interesa.