Radovi na pružnom prijelazu u Cehovskoj u siječnju, kamere na cestama financirat će i Županija? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Radovi na pružnom prijelazu u Cehovskoj u siječnju, kamere na cestama financirat će i Županija?

IHR/Varaždinske vijesti | 10.12.2019. u 11:01h | Objavljeno u Aktualno

Iako Varaždinska županija po broju stradalih u prometu na 100.000 stanovnika ima najmanje stradalih u prometu, HSS-ov vijećnik Zvonimir Sabati na današnjoj sjednici Županijske skupštine ustvrdio da je tome sigurno doprinio videonadzor.

- Smatram da bi se upravo dodatnim angažmanog takvih nosača i kučišta za smještaj uređaja za mjerenje brzine tome još više doprinjelo. Obavili smo s pojedinim načelnicima razgovore i oni su spremni uključiti se i spremni financirati postavljanje kučišća za video nadzor, pa bi bilo dobro da se i Varaždinska županija uključ - rekao je Sabati i ustvrdio kako je cestovno-željeznički prijelaz u Cehovskoj ulici, na kojem se prošli tjedan dogodila nesreća sa smrtno stradalim, velika neodgovornost HZ-a.

Varaždinski župan Radimir Čačić podržao je njegov prijedlog za šire uvođenje video nadzora na prometnice Varaždinske županije.

- Dogovorit ćemo sastanak u PU varaždinskoj s odgovornom osobom za promet i napraviti koncept koji će biti na tragu onog što policija smatra da je pametno. Zamolit ćemo i jedinice lokalne samouprave da se uključe, a i mi ćemo se uključiti.  Mislim da je to dobro i koristno. I kad se sam vozim, pa i kad me vozi vozač, ipak videonadzor djeluje na sve nas, ipak si oprezniji - priznao je Čačić i dodao kako radovi na cestovno-pružnom prijelazu u Cehovskoj ulici u Varaždinu, na kojem je prošli tjedan stradao vozač automobila, počinju u siječnju.  .