Radovi dogradnje sustava odvodnje Trnovec i Zbelava Foto: Mario Šamec

Radovi dogradnje sustava odvodnje Trnovec i Zbelava

| 4.11.2015. u 11:44h | Objavljeno u Aktualno

U tijeku su radovi na dogradnji sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadne vode kod naselja Trnovec i Zbelava u svrhu zaštite podzemnih voda od zagađenja i očuvanja visoke kvalitete pitkih voda varaždinskog vodonosnika, a sustav će se priključiti na taložnicu u Motičnjaku kod Aquacitya. Ukupna vrijednost ovih projekta iznosi 16 milijuna kuna.

-Izuzetno me veseli da smo mogli lobiranjem kod Hrvatskih voda osigurati završetak radova na kanalizaciji u Trnovcu. Tim rasteretnim kanalom će 800 domaćinstva imati mogućnost spojiti se na kanalizaciju te će biti smanjena mogućnost poplava u općini Trnovec, a znamo da ih je do sada bilo puno - rekao je Predrag Štromar, župan Varaždinske županije na današnjoj novinarskoj konferenciji u Trnovcu Bartolovečkom.

Upravo će izgradnja rasteretnog kanala na sustav odvodnje Trnovec i Zbelava transportiranjem oborinskih otpadnih voda u rijeku Plitvicu smanjiti opasnosti od poplava.

-Nitko nije sretniji od mene danas u općini Trnovec Bartolovečki što možemo potvrditi stanovnicima da će od proljeća imati mogućnost priključenja na kanalizacijski sustav - rekao je Zvonko Šamec, načelnik općine Trnovec Bartlovečki.

Ovaj projekt je u potpunosti financiran od strane Hrvatskih voda i Varkoma. Hrvatske vode su financirale 80% od ukupnog iznosa, dok je Varkom financirao oko 20% ukupnog iznosa.

-Već se niz godina ulaže u ovaj sustav koji do dan danas nije u funkciji i normalno da je to dosta veliko opterećenje i za Varkom zbog uloženih sredstava, a prihoda od sustava odvodnje nismo imali. Veliko razumijevanje smo imali od Hrvatskih voda koji su shvatili potrebu dovršetka tog projekta i uz rješavanje određenih administrativnih problema sada smo došli u situaciju da će taj sustav kroz koji mjesec biti završen - rekao je Vlado Vlašić, direktor Varkoma.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci