Puja (HDZ): "Štiti li Ministarstvo nezakonito postupanje Grada Varaždina?" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Puja (HDZ): "Štiti li Ministarstvo nezakonito postupanje Grada Varaždina?"

IHR/Varaždinske vijesti | 25.9.2024. u 12:23h | Objavljeno u Aktualno

“Zašto je izdana lokacijska dozvola za izgradnju podvožnjaka Wissertova – Supilova za građevinu koja ne postoji u važećem GUP-u Grada Varaždina. Predmetna lokacijska dozvola nije izdana sukladno zakonu o prostornom uređenju. Zbog navedene činjenice zatražen jje nadzor i kontrola o pravovaljanosti izdane lokacijske dozvole od strane Ministarstva. Poslana su tri e-maila, požurnice, da se Ministarstvo očituje o zakonitosti dozvole te da postupa po pravu nadzora. Ako lokacijska dozvola nije izdana u skladu s odredbama zakona, da je ukinu, odnosno stave van snage. Zašto se Ministarstvo do danas nije očitovalo o provedenom nadzoru i kontroli, štiti li se nezakonito postupanje jedinice lokalne samouprave, Grada Varaždina i njihovih službi?” - dio je dopisa kojeg je HDZ-ov vijećnik Robert Puja pročitao na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

Ustrvrdio je kako je iz dopisa vidljivo da gradonačelnik Bosilj od početka godine ne želi primiti ni saslušati stanovnike ovog kvarta.

- Prije toga je, na nagovor svog zamjenika Markovića ukinuo mjesne odbore i tako onemogućio građanima da se imaju kome požaliti, ali i pohvaliti, primjerice, gradonačelnika Bosilja. S obzirom da čitam u medijima da postoje tri rješenja, Čehokovo, Bosiljevo i grupe građana, moje pitanje je da li Varaždinska županija može organizirati okrugli stol ili javnu tribinu na kojoj bi sudjelovala struka, prometni stručnjaci, profesori sa Sveučilišta Sjever, predstavnici strukovnih komora i udruga te sva zainteresirana javnost - zanimalo je vijećnika Puju.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je ustvrdila kako od prvog dana stupanja na vlast župana nema osobe, građana, čovjeka, udruge, civlnog društva a da župan Stričak nije nekoga saslušao.

- Tako je bilo, to se provodi i tako će se nastaviti. Župan ima intenzivan i proaktivan pristup, iznimno socijalnu osjetljivost i voljan je saslušati, a prvenstveno i podržati prijedloge, zajedno sa stručnim službama, jer smo mi prije svega servis građanima. Ova inicijativa, koja se veže na Kućansku rampu i pravovaljanost lokacijske dozvole... U našoj ingerenciji nije da utvrđujemo je li nešto pravovaljano ili nije, ali ono što možemo učiniti, a već je o tome bilo riječi i na sjednici Savjeta za sigurnost prometa, da se pokrene inicijativa za organizacijom tribine, dapače. Da, svakako - poručila je Zagorec.