PU varaždinska: Za vikend najavljen pojačani nadzor prometa i akcija "Alkohol"

| 7.10.2022. u 14:12h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodit će operativnu akciju "Alkohol“ sa subote na nedjelju, 8./9. listopada 2022. godine od 20 do 4 sata.  

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja vršit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske također će ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

- Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji - javljaju iz PU varaždinske.