PU varaždinska: Uručene iskaznice pripadnicima Prometne jedinice mladeži

vv | 21.8.2024. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

U srijedu, 21. kolovoza, u Policijskoj upravi varaždinskoj održana je svečana podjela iskaznica za četrnaest novih pripadnika Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina, osposobljenih za poslove nadzora i upravljanja prometom za vrijeme održavanja  manifestacije „Špancirfest 2024“.

Nove pripadnike Prometne jedinice mladeži pozdravili su zamjenik načelnika Policijske uprave varaždinske Dalibor Božić, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković te voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec.

- Drago mi je da smo i ove godine ovdje povodom uručenje iskaznica pripadnicima Prometne jedinice mladeži koji su prošli edukaciju. Zahvaljujem se svima na dolasku te vam čestitam na uspješno završenoj edukaciji i to što ćete zasigurno na jedan adekvatan način moći pridonijeti sigurnosti Grada Varaždina prilikom Špancirfesta kada se zaista očekuje veliki broj turista, građana, što iz Hrvatske što i iz okolnih zemalja. Pozivam vas na strpljivost, a u slučaju bilo kakvih problema možete se s povjerenjem obratiti našim policijskim službenicima. Želim vam puno uspjeha u radu. Čestitam i našim policijskim službenica koji već godinama organiziraju ovakve edukacije i trude vam se prenijeli sva svoja znanja kako bi ih vi iskoristili na najbolji mogući način - istaknuo je zamjenik načelnika Policijske uprave varaždinske Dalibor Božić.

prometna_mladez_2024_3.jpg

- Sve vas lijepo pozdravljam, drago mi je da ste uspješno završili ovu edukaciju. Od vas očekujemo pomoć jer pred nama je deset dana Špancirfesta te se očekuju gužve u gradu - rekao je zamjenik gradonačelnika, Miroslav Marković i zamolio  pripadnike Jedinice da budu ljubazni i susretljivi te da pokušaju što mirnije riješiti sve eventualno nastale probleme, a u slučaju većih problema da se s povjerenjem obrate policijskim službenicima.

 - Od današnjeg dana dobili ste status ovlaštene službene osobe za nadzor i upravljane prometom na cestama. Vozačima koji ne budu poštovali vaše naredbi koje ćete davati za vrijeme svog rada, prijeti novčana kazna u iznosu od 320 do 920 eura. Takvom vozaču po pravomoćnosti odluke o prekršaju određuju se tri negativna boda te vozač može ostati bez vozačke dozvole 12 mjeseci. Molim vas da ovaj posao shvatite profesionalno i odgovorno. Želim vam puno uspjeha u radu te se nadam da će se neki od vas slijedeće godine odlučiti  za zanimanje policajac jer to što ćete raditi ima sličnosti sa našim poslom kojeg mi inače obavljamo - obratio se okupljenima, Danijel Posavec, voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske.

Pripadnici jedinice bit će odjeveni u bijele službene odore s oznakama, a svojim savjetima i informacijama bit će od pomoći svim gostima i sudionicima u prometu.

Grad Varaždin je jedan od prvih gradova koji je u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom započeo sa programom ustroja Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina. Kroz dugogodišnje praćenje efekata rada Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina nedvojbeno se pokazalo da su svojim radom i prisutnošću na prometnicama Grada Varaždina opravdali svoje postojanje, prvenstveno radi znatno povećane sigurnosti svih učesnika u prometu. Sredstva za opremanje i financiranje Prometne jedinice mladeži osigurana su u proračunu Grada Varaždina.

Pripadnicima Prometne jedinice mladeži su od strane PU varaždinske i Grada Varaždina uručeni prigodni pokloni.

prometna_mladez_2024_4.jpg