Plaće u Varaždinskoj županiji rasle, no one su i dalje znatno manje od državnog prosjeka Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Plaće u Varaždinskoj županiji rasle, no one su i dalje znatno manje od državnog prosjeka

ihr | 17.9.2024. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika Varaždinske županije u 2023. godini iznosila je 925 eura, dok je u 2022. godini prosječna plaća bila 835 eura, što je povećanje za 10,8%. Međutim, plaće u našoj županiji još su uvijek znatno manje od državnog prosjeka i to za 10,1% - navodi se u Informaciji o stanju gospodarstva Varaždinske županije za 2023. godinu i prvu polovicu ove godine, koje će se naći na sjednici Županijske skupštine 25. rujna.

U 2023. godini Varaždinska županija bila je 12. rangirana županija po prosječnim plaćama u gospodarstvu na nacionalnoj razini, isto kao i godinu prije.

- Razmjerno manje plaće u gospodarstvu Varaždinske županije posljedica su većeg broja činitelja, uz ostalo i nepovoljne gospodarske strukture u kojoj prevladavaju radno intenzivne i nisko akumulativne grane industrije, što upućuje na važnost tranzicije gospodarstva Varaždinske županije i privlačenja investicija više dodane vrijednosti - navodi se u materijalima koji će se naći pred vijećnicima Županijske skupštine.