Promotivni video o 25. Špancirfestu osvojio dvije nagrade

Varaždinske vijesti | 27.9.2024. u 11:48h | Objavljeno u Aktualno

Turistička zajednica grada Varaždina ostvarila je značajan uspjeh na Festivalu turističkog i etno filma TEF održanom u Gradu Krku, osvojivši drugu nagradu festivala u kategoriji turističkih filmova za promotivni video o 25. Špancirfestu, kojem je pripala nagrada i za najbolju montažu.

Na festival su pristigla 102 filma iz 62 turističke zajednice, muzeja i etno udruga iz cijele Hrvatske i zemalja iz regije, dok su u službeni program ušla njih 72. Svečana dodjela nagrada koje su podijeljene u četiri kategorije održana je jučer, 26. rujna, u Gradu Krku, a u ime Turističke zajednice grada Varaždina nagrade je primila direktorica Jelena Toth.

Promotivni video o prošlogodišnjem izdanju Špancirfesta odlično prikazuje jedinstvenu atmosferu najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj, koji svake godine privlači brojne posjetitelje.

Kroz dinamične kadrove dočarava šarm varaždinske povijesne jezgre ispunjene umjetnicima, glazbenicima i drugim kreativcima koji kreiraju jedinstvenu festivalsku atmosferu i vjerno donosi bogatstvo i raznovrsnost sadržaja po kojem je festival prepoznatljiv.

Za Turističku zajednicu grada Varaždina video je izradio mladi Varaždinac Timon Terzić koji je bio zadužen za scenarij, režiju i montažu, dok je također mlada domaća snimateljska ekipa vrijedno bilježila sva događanja tijekom 25. Špancirfesta.

Promotivni video važan je segment u promociji destinacije i prenošenju doživljaja, stoga Turistička zajednica grada Varaždina kontinuirano ulaže u izradu novih video materijala, bilo da su vezani uz pojedine turističke proizvode ili događanja, nastojeći konstantno pratiti trendove.

Ove godine to je već drugi nagrađeni video za Turističku zajednicu grada Varaždina čiji je promotivni video „Blizu, bliže Varaždin…“ proglašen najboljim u kategoriji turističko promotivnih filmova na 32. Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova održanom u Požegi.

Drugo izdanje festivala u Krku koji organiziraju Udruga Tragom hrvatske baštine i Turistička zajednica Grada Krka, a pod pokroviteljstvom Grada Krka, TZ otoka Krka, TZ Kvarnera i Janafa, okupilo je brojne predstavnike turističkih zajednica, filmaše i stručnjake iz područja turizma.

TEF je i dio IGCAT-e (Međunarodnog instituta za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam) čime se svrstao na listu renomiranih filmskih festivala koji su kroz Food Film uključeni u projekt Europske regije gastronomije.