Prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju smiju raditi Foto: ilustracija / Pixabay

Prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju smiju raditi

Varaždinske vijesti | 2.4.2020. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Varaždin izvijestila je da je od ponedjeljka 30. ožujka na snazi nova odluka Stožera Civilne zaštite RH, uz pojašnjenja vezana uz rad trgovina rezervnim dijelovima za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

- U smislu Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, pojam „poljoprivredne ljekarne“ iz točke III. stavka 2., podtočke f) podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu - navedeno je u odluci.

Dakle, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina (Narodne novine br. 35/2020) te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, pojasnili su iz Komore.

Upute o primjeni odluke dostupne su na stranici Civilne zaštite RH:

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/uputa-o-primjeni-odluke-o-mjerama-ogranicavanja-drustvenih-okupljanja-rada-u-trgovini-usluznih-djelatnosti-i-odrzavanja-sportskih-i-kulturnih-dogadjanja/2327

Usto, HGK - Županijska komora Varaždin ukazuje i na obavijest o novoj uputi za izdavanje propusnica za sve koji imaju potrebe za putovanjima na otoke.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/uputa-o-izdavanju-propusnica-za-putovanje-na-otok/2335

Ujedno su podsjetili da je od srijede 1. travnja dostupan sustav e-Propusnice koji građanima omogućuje jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).