PRIJEPORI Nitko ne želi preuzeti odgovornost za odabir lokacije ciklo-točke pored groblja

| 2.10.2017. u 13:40h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je gradski vijećnik Vjeran Strahonja na svom javnom Facebook profilu žestoko iskritizirao cikloturističku točku koja se gradi pored varaždinskog groblja, točnije njezinu lokaciju, od njenog odabira ogradio se i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Isto su učinili i drugi uključeni u ovaj projekt, tako da nije jasno tko je odlučio da se tuševi i ostalo za bicikliste postave tu gdje jesu. 

A tko ju je onda izabrao?

Lokaciju je, kao i kompletnu projektnu ideju, kako kažu u Gradu Varaždinu, dala Razvojna agencija Sjever – DAN, koja je projekt prijavila na natječaj „Fonda za razvoj turizma za sufinanciranje razvoja javne turističke infrastrukture“.

- Za projekt su razmatrane dvije moguće lokacije, od kojih je jedna – uz rijeku Dravu - odbačena zbog nepostojanja temeljne infrastrukture te je, na argumentirani prijedlog Agencije Sjever - DAN, izabrana lokacija kod groblja, vele nam u Gradu.

Međutim, ravnatelj Razvojne agencije Sjever Dan, Miljenko Ernoić tvrdi kako Razvojna agencija nije predložila lokaciju, već je samo odradila prijavnicu za projekt.

Više o temi koja je podijelila javnost čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u