Preminuo Roman Strelec kojeg je u Novoj Vesi Petrijanečkoj autom udario vozač pod utjecajem alkohola

Varaždinske vijesti | 30.10.2021. u 09:36h | Objavljeno u Aktualno

Od posljiedica prometne nesreće koja se u četvrtak, oko 18.35 sati, dogodila u Novoj Vesi Petrijanečkoj, preminuo je 49-godišnji Roman Strelec, bivši županijski vijećnik (2017.-2021.) i kandidat za načelnika Općine Petrijanec na prošlim lokalnim izborima.

Od njega se na službenom Facebook profilu jutros opraštaju i članovi Nogometnog kluba Nova Ves, gdje je Strelec bio tajnik kluba.

- Teška srca javljamo pretužnu vijest da nas je danas napustio naš tajnik kluba Roman Strelec, za klub je bio uvijek tu kad je trebala bilo kakva pomoć, u kojem je bio tajnik i prije svega vjeran navijač kluba ,teško je nešto više pisat a da se nezna o dobroti i predanom radu prema klubu a i svemu ostalom.. Počivaj u miru,čuvali te anđeli - poručili su na Facebook profilu NK Nova Ves.

Policija je izvjestila da se u četvrtak,28. listopada, oko 18.35 sati u Novoj Vesi Petrijanečkoj u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.74 g/kg upravljao 42-godišnjak.

Upravljao je iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Nove Vesi Petrijanečke. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja i vlastitim sposobnostima uslijed čega je prednjim djelom vozila udario u 49-godišnjeg pješaka, koji na sebi nije imalo reflektirajući prsluk ili materiju.

Pješak se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika. Od siline udara pješak je odbačen na prednji dio vozila te je pao na kolnik. Uslijed udara i pada pješak je zadobio teže ozljede. Ozlijeđeni je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede su mu okvalificirane kao teže.

Naknadno je u javnost dospjela informacija da je 49-godišnji pješak Roman Strelec, koji je zbog težina ozljeda tijekom noći preminuo.