Premijer poruke s prosvjeda nazvao primitivnim: "Hajdemo staviti činjenice na stol" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Premijer poruke s prosvjeda nazvao primitivnim: "Hajdemo staviti činjenice na stol"

VV | 17.2.2024. u 14:20h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Andrej Plenković današnji prosvjed, koji je napunio Markov trg u Zagrebu, nazvao je radikalno lijevim skupom koji je pokazao kako imamo dvije političke Hrvatske.

- Natalija Martinčević s prosvjeda na Markovom trgu: "Oslobodimo Hrvatsku HDZ-ove klike, na izbore odmah!"

- FOTO Tisuće prosvjednika okupiralo Markov trg, traže odlazak aktualne vlasti

Prema pisanju HRT-a, premijer je istaknuo da su poruke prosvjednika bile vulgarne i primitivne, optužujući ih za narušavanje političkog dijaloga.

- Ovo je skup u biti radikalne ljevice, onih koji su već osam godina u oporbi i onih koji njih podržavaju. Poruke su očito bile ponovno vulgarne, primitivne, koje su u biti plod tog Milanovićevog stila primitivizma, divljaštva, koje je snizio kulturu političkog dijaloga kojeg je on pokrenuo prije više od četiri godine i sada baš "svaka šuša" misli da može svakoga vrijeđati najgrubljim diskvalifikacijama - poručio je Plenković.

Podsjetio je kako je njegova Vlada podigla plaće znatno više nego prethodna, te je pozvao na fokus na činjenice i napredak zemlje.

- Ja mogu razumjeti prosvjed, ali hajdemo mi, gospodo draga, staviti činjenice na stol. Protiv čega se prosvjeduje? Protiv toga što je SDP, kad je bio na vlasti, podigao prosječnu plaću u četiri godine, znate za koliko? Za 25 eura. Za koliko je podignuta osnovica u vrijeme SDP-a? Za nula, a u našem mandatu za 40%. E sad, možemo živjeti u percepciji ili mržnji ili isključivosti koju oni plasiraju - poručio je Plenković, objavio je HRT.