FOTO Plenković u Vinici: "Trudit ćemo se da svi projekti u Općini Vinica dobiju odgovarajuću pozornost"

Napisao/la: VV -
FOTO Plenković u Vinici: "Trudit ćemo se da svi projekti u Općini Vinica dobiju odgovarajuću pozornost" Foto: Krešimir Đurić/HDZ Varaždinske županije

Nakon Kneginca, premijer Andrej Plenković, kojem se pridružila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, posjetio je Vinicu gdje ga je dočekao načelnik Općine Marijan Kostanjevac sa suradnicima.

Općini Vinica ministar državne imovine Mario Banožić uručio je tabularnu ispravu kojom Općina Vinica upisuje pravo vlasništva nad zemljištem za izgradnju dječjeg igrališta.

– Ovaj posjet premijera prvi je u novijoj povijesti Općine Vinica takvog karaktera. Dolazi prvi čovjek izvršne vlasti koji je upoznat s gotovo svim problemima u našoj općini. Zahvaljujem mu na angažmanu jer njegovim dolaskom na čelno mjesto u Vladi otvorile su se velike investicije u općini što do sada nije bilo tako. Od glavnih investicija tu je izgradnja dječjeg vrtića u vrijednosti preko 4 milijuna kuna, a 3 milijuna kuna dobiveno je od Agencije za plaćanje u poljoprivredi dok je ostatak osiguran iz Ministarstvo demografije. Imamo investiciju u rekonstrukciju vatrogasnog doma vrijednu 2,3 milijuna kuna, a sredstva su dobivena također od Agencije. Također, ulažemo u zaštitu kulturne baštine pa je u kuriju Patačić i vinički burg ukupno uloženo gotovo 400.000 kuna iz Ministarstva kulture. Želio bih naglasiti revitalizaciju Arboretuma koji će se postati Centar kompetencija za što je dobiveno 50 milijuna kuna iz EU fondova. To je sigurno najvažniji projekt čime bi se općina našla na turističkoj karti. Osim toga, tu je i dvorac Opeka koji bi se trebao obnoviti u sklopu cijelog projekta. Arboretum je moj veliki projekt otkad sam postao načelnik, i zahvaljujući osobnom angažmanu premijera on je konačno pokrenut. Imamo još investicija za koju imamo svu potrebu dokumentaciju, a odnosi se na kuriju Patačić čija je procijenjena vrijednost 13 milijuna kuna, školska dvorana 15 milijuna kuna, izgradnja i rekonstrukcija zgrade općine 3,5 milijuna kuna, novi sportski centar 1,5 milijuna kuna. Danas je probijen led nakon dugog niza godina kada je ministar predao tabularnu ispravu za darovanje državnog zemljišta za dječje igralište – izjavio je načelnik Kostanjevac.

Premijer Plenković načelniku Kostanjevcu obećao je da će i ubuduće važni projekti Općine Vinica imati pozornost Vlade.

- Trudit ćemo se da svi projekti na području Općine Vinica dobiju odgovarajuću pozornost, a upravo je Arboretum Opeka među najvažnijima. Mi smo tu da podržimo i taj projekt, njegovu revitalizaciju i buduću društvenu svrhu - rekao je.

Inače, uoči dolaska u Gornji Kneginec, premijer se zaustavio u Poduzetničkoj zoni Jalžabet, još jednom primjeru uspješnog poticanja razvoja gospodarstva na lokalnoj razini. S aktualnim gospodarskim pokazateljima te investicijama poduzetnika upoznao ga je saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Jalžabeta Josip Križanić (HDZ).

– Obišli smo općine koje su danas velika gradilišta. Prije nekoliko godina gradili smo gospodarske zone i gospodarsku infrastrukturu i u najvećoj krizi zapošljavali ljude te im osiguravali ostanak u zemlji, ovdje u našem kraju – u Jalžabetu, Knegincu, Trnovcu... Govorio sam tada da će se stvaranjem radnih mjesta i potrebom za radnom snagom dizati i plaće, a upravo se to i dogodilo. Sada se u svim općinama  diže životni standard ljudi. Grade se kanalizacije, vodovodi, dječji vrtići, škole, društveni domovi, a sve u cilju približavanja standarda urbanim sredinama. Zahvaljujući stabilnosti ove vlade, bilježimo rast gospodarstva, diže se kreditni rejting, padaju kamate, a rastu plaće te imamo suficit proračuna, a zbog sigurnosnog segmenta zemlje prema okruženju, imamo i dalje kontinuiran i stabilan rast turizma – zaključio je Križanić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.