Premijer Plenković razriješio Horvata ministarske dužnosti, određen mu istražni zatvor

Varaždinske vijesti/HRT | 19.2.2022. u 19:17h | Objavljeno u Aktualno

Policija je jutros upala u kuću ministra Darka Horvata i uhitila ga. Prema posljednjim informacijama policija i USKOK istražuju moguću zlouporabu položaja i ovlasti više sadašnjih i bivših državnih dužnosnika, među kojima su i neki sadašnji i bivši članovi Vlade.

Riječ je o slučajevima navodnih manipulacija državnim potporama i pogodovanju pri zapošljavanju. Ministar Horvat poslijepodne je ispitan u prostorijama USKOK-a, koji je za njega zatražio istražni zatvor. Premijer Plenković razriješio je Darka Horvata ministarske dužnosti na njegov vlastiti zahtjev, a potom mu je određen i istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, objavio je portal HRT-a.

Što se tiče razrješavanja Horvata ministarske dužnosti, tu je došlo do svojevrsnog preokreta. Naime, Darko Horvat je danas u Uskoku aktivno odgovarao na pitanja istražitelja. Negirao je sve optužbe, tvrdio da nije kriv te da nije sudjelovao u izvlačenju 2,6 milijuna kuna iz ministarstva i da je taj novac proslijeđen njegovim prijateljima i zaslužnim partnerima. On tvrdi da se to nije dogodilo, da on to nije sam zahtijevao, nego da su sve te odluke sastavljale stručne službe.