Predsjednik Uprave Vindije Klepač o poskupljenjima: "Prilagođavamo se situaciji, teško je bilo što prognozirati" Foto: Krešimir Đurić

Predsjednik Uprave Vindije Klepač o poskupljenjima: "Prilagođavamo se situaciji, teško je bilo što prognozirati"

IHR/Varaždinske vijesti | 8.6.2022. u 08:02h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Globalni rast cijena energenata izazvao je val poskupljenja u Europi, a kako se to odrazilo na poslovanje i što očekuju narednih mjeseci, komentirao je predsjednik Uprave ove najveće prehrambene tvrtke Nenad Klepač jučer na Sveučilištu Sjever.

- Preko noći smo prestali pričati o Covidu, iako je i to nešto o čemu trebamo voditi računa, a već je nastala nova kriza, još veća i kompleksnija i ima značajni utjecaj na kompletne lance opskrbe koji pak utječu na globalnu inflaciju, i to je neizbježno. Teško je predviđati, vidite i sami da svakodnevne odluke u slučaju energenata multipliciraju cijene preko noći, tako da tu nekakvih prognoza nema. Tog iskustva nema nitko od nas i nažalost moramo se prilagođavati situaciji u kojoj se nalazimo, biti maksimalno prisutni u proizvodnji, maksimalno brinuti o svim procesima i pratiti situaciju te priželjkivati da sve ovo što prije završi, mislim prije svega na rat u Ukrajini - rekao je Klepač.