Predsjednica Gradskog vijeća uspješno predstavila grad Varaždin u Njemačkoj

| 9.5.2022. u 14:54h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan kao predstavnica Grada Varaždina, boravila je na poziv počasnog konzula Republike Hrvatske u Slobodnoj Državi Saska Petera Neumanna u službenom posjetu gradu Dresdenu u Saveznoj Republici Njemačkoj gdje je dana 5. svibnja 2022. godine uspješno predstavila grad Varaždin njemačkim gospodarstvenicima i predstavnicima obrazovnih institucija.

Prezentaciji grada Varaždina prisustvovali su i gospodarstvenici i predstavnici institucija iz Grada Bautzena, Veleučilišta grada Bautzena, predstavnici Instituta „Dresdner Osteuropa“, sveučilišni profesori kao i Hrvati koji žive i rade u Njemačkoj. Predsjednica Gradskog vijeća prezentirala je Varaždin kao središte povijesti, kulture, obrazovanja, gospodarstvo i turizma sjeverne Hrvatske.

U sklopu službenog posjeta Njemačkoj razgovaralo se i o mogućnostima jačanja međunarodne suradnje između grada Varaždina i grada Bautzena posebice na području obrazovanja.

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan posjetila je gimnaziju „Philipp-Melanchthon-Gymnasium Bautzen“ gdje je sudjelovala na radnom sastanku s predstavnicima gimnazije te je dogovorena suradnja s Drugom Gimnazijom Varaždin i osnovnu školu „Frédéric-Joliot-Curie-Grundschule“ koja će surađivati sa VI. osnovnom školom Varaždin.

O mogućnostima jačanje međunarodne suradnje Hrvatske i Njemačke predsjednica Gradskog vijeća razgovarala je i s višom savjetnicom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu, gospođom Ivanom Karanušić.

Galerija slika