Predrag Štromar: Planiramo uvesti trajni način financijske podrške države u predškolskom odgoju

Sponzorirani članak | 12.4.2024. u 08:29h | Objavljeno u Aktualno

Na sajmištu u Biškupcu Predrag Štromar jučer je razgovarao s mnogim Varaždinkama i Varaždincima. U opuštenoj atmosferi, razgovaralo se o planovima, programima i projektima. Jedno od zanimljivijih pitanja, poručuju iz HNS-a, dolazilo je od mlade obitelji koja se brine o budućnosti i demografiji. Pitali su: „Govorite puno o potrebi za više djece, ali tko će se brinuti o njima kad mi roditelji radimo?“

Svjesni tog izazova već smo pripremili konkretne korake kako bismo podržali obitelji i osigurali bolje uvjete za djecu. Evo nekoliko ključnih točaka iz našeg programa, poručuju iz HNS-a:

1. Financijska participacija države u predškolskom odgoju: Planiramo uvesti trajninačin financijske podrške države u predškolskom odgoju. To će omogućiti roditeljima da lakše financiraju vrtić i osiguraju kvalitetnu skrb za svoju djecu.

2. Standardizacija uvjeta ustanova za rani i predškolski odgoj: Želimo osigurati da svi vrtići imaju iste standarde kvalitete. To uključuje infrastrukturu, obrazovne materijale i sigurnosne uvjete.

3. Povećanje plaća odgojitelja i svih zaposlenih u vrtićima: Prepoznajemo važnost uloge odgojitelja u razvoju djece. Planiramo standardizirati plaće odgojitelja kako bi se osigurala pravedna i dostojanstvena naknada za njihov rad. Doduše, u Varaždinu su vladajući već mogli, s obzirom da su osigurana sredstva za rješavanje probleme bala smeća, omogućiti odgojiteljima i svim zaposlenima u vrtićima
minimalno zakonske uvjete, ako ne i više od toga. No nisu, nego vrtiće koriste samo u političko-promidžbene svrhe.

Naša odlučnost i politička predanost ovim ciljevima jamče bolju budućnost za našu djecu. Hvala Vam svima na podršci!

Označeno u
Galerija slika