Predrag Benčić novi načelnik Policijske uprave varaždinske? Foto: VV arhiva

Predrag Benčić novi načelnik Policijske uprave varaždinske?

M.P./Varaždinske vijesti | 15.9.2017. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Prema pisanju današnjeg Večernjeg lista, Predrag Benčić bit će novi načelnik Policijske uprave varaždinske. Premda smo pokušali dobiti i službenu potvrdu te informacije, zasad nitko još ništa konkretno ne želi potvrditi.

Iz MUP-a su nam odgovorili kako je u tijeku provedba postupka po internom oglasu za imenovanje načelnika 18 policijskih uprava.

- Povjerenstvo je provelo testiranje i razgovor sa svim kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete te je Izvješće o provedenom postupku s rang listama po pojedinim radnim mjestima dostavilo glavnom ravnatelju policije. Odredbom članka 61. stavka 2. Zakona o policiji, propisano je da ministar unutarnjih poslova na prijedlog glavnog ravnatelja policije imenuje načelnika policijske uprave, a odredbom stavka 3. istog članka propisano je da će prije podnošenja prijedloga glavni ravnatelj policije zatražiti mišljenje županijske skupštine odnosno skupštine Grada Zagreba. Rok na koji su imenovani sadašnji načelnici policijskih uprava traje do 19. rujna 2017. godine, istekom kojeg će ministar, na prijedlog glavnog ravnatelja policije, imenovati načelnike te će tada podaci o imenovanima biti i javno dostupni - naveli su iz MUP-a.

Benčić je dosad radio na radnom mjestu policijskog službenika za zakonitost postupanja u uredu načelnika PU varaždinske, a osim njega, u igri za novog načelnika varaždinske policije bili su i dosadašnji načelnik Darko Jurčec te Siniša Brkinjač, voditelj Službe zajedničkih i upravnih poslova PU varaždinske.

Dodajmo na kraju kako je MUP ovih dana objavio i interni oglas za imenovanje načelnika policijskih postaja u policijskim upravama, pa tako i za načelnika Policijske postaje Ivanec, Policijske postaje Ludbreg, Policijske postaje Ivanec, Postaje prometne policije Varaždin te Postaje granične policije.