Poziv građanima da iznesu ideje za Strategiju razvoja urbanog područja Varaždina

VV | 1.6.2022. u 14:51h | Objavljeno u Aktualno

U srijedu, 8. lipnja 2022. godine u 9 sati u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina  bit će održana zanimljiva radionica na kojoj će predstavnici udruga, institucija, ustanova i poduzeća  te mjesnih odbora kao i svi zainteresirani građani imati priliku iznijeti svoje ideje i prijedloge o razvoju urbanog područja Varaždin.

Iznesene ideje i prijedlozi će biti temelj za izradu Strategije razvoja urbanog područja Varaždin u razdoblju do 2027. godine koja je pak preduvjet za planiranje projekata i korištenje sredstava osiguranih putem mehanizma Integralnih Teritorijalnih Ulaganja ITU.

Grad Varaždin središte je urbanog područja koje obuhvaća  gradove Ludbreg, Novi Marof i Varaždinske Toplice te općine Beretinec, Gornji Kneginec, Jalžabet, Martijanec, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica. To je područje uspostavljeno je s ciljem ravnomjernog razvoja ulaganja u budućnost, stvaranja novih radnih mjesta, konkurentnosti, gospodarskog rasta, bolje kvalitete života i održivog razvoja. Cilj ITU mehanizma je decentralizacija, odnosno definiranje zajedničkih smjerova razvoja, olakšavanje zajedničke provedbe projekata te nadilaženje administrativnih granica i stvaranje povoljnijeg okruženja urbanog područja u cjelini.

Polaznici radionice će biti u prilici dobiti korisne informacije o tome što je to ITU mehanizam, kako će se on odraziti na razvoj grada i vrstu projekata koji se mogu financirati. Nakon analize stanja, bit će otvorena rasprava o viziji grada Varaždina.

 Zato je izuzetno važno da se građani i predstavnici institucija, ustanova i poduzeća uključe u što većem broju u proces donošenja strategije o kojoj ovisi naša budućnost.

Dolazak na radionicu moguće je ( nije obavezno ) najaviti putem online obrasca na https://forms.gle/XpgUS64nLMhB1yEAA .

Karta_UP_Varazdin_ITU.jpg