Povjerenstvo za sukob interesa obustavilo postupak oko nagodbe između Grada i T&H Investa

| 22.12.2021. u 13:44h | Objavljeno u Aktualno

- Obustavlja se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Ivana Čehoka, gradonačelnika Grada Varaždina do 7. lipnja 2021.g., pokrenut Odlukom Povjerenstva, od 22. siječnja 2021.g, radi utvrđivanja moguće povrede, koja bi proizlazila iz predlaganja da se na dnevni red sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina uvrsti davanje suglasnosti na sklapanje sudske nagodbe između Grada Varaždina i T&H Invest d.o.o., vezano za sporove proizašle iz Ugovora o kupoprodaji i zamjeni nekretnina od 25. svibnja 2009. te raspravljanja o navedenom na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina - stoji u objavi koja je nedavno objavljena na službenim stranicama Povjerenstva, a koja je donesena već 17. rujna ove godine.

U obrazloženju zašto se obustavlja postupak stoji da je "zauzeto pravno stajalište da Povjerenstvo nema ovlasti samostalnog vođenja postupka zbog moguće povrede članka 5. ZSSI-a" , a to je rezultat odluke Upravnog suda iz 10. prosinca 2020. kojom je poništena presuda Upravnog suda u Zagrebu od 2. svibnja 2018., a slijedom su krenule i promjene Zakona o sprječavanju sukoba interesa, promjene koja se dogodila ove godine, a koja je dobila mnoge kritike od oporbe i ostalih nevladinih organizacija poput GONG-a da će se ovim zakonom "onemogućiti rad ovog neovisnog tijela koje je godinama imalo važnu ulogu u borbi protiv korupcije".

- Povjerenstvo za sukob interesa obustavilo je postupak protiv mene. Hvala svima koji su me prijavili. Sad me zanima prijavljuju li očigledne nezakonitosti koje se sada događaju - stoji danas kratka objava Ivana Čehoka na svom Facebook profilu.

U nastavku možete pročitati cijeli tekst Povjerenstva o obustavi postupka u tom slučaju.

Ivan Čehok, P-187-19, Odluka o Obustavi Postupka by Varazdinske vijesti on Scribd