Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa o Bosiljevom korištenju službenog vozila

| 19.1.2023. u 11:17h | Objavljeno u Aktualno

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmatralo je prijavu prema kojoj je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, suprotno općim aktima Grada Varaždina, koristio službeno gradsko vozilo za privatne svrhe, a uz to je na njega montirao krovnu kutiju marke Thule.

-Iz očitovanja Grada utvrđeno je da je obveznik djelomično koristio službeno vozilo za privatne svrhe kada je boravio na godišnjem odmoru u kolovozu 2021., zbog čega mu je Grad kao ostvareni iznos plaće u naravi ustegao iznos neto plaće u visini od 20% mjesečnog najma vozila, što je sukladno odredbi članka 27. Pravilnika o korištenju službenih vozila Grada Varaždina (Službeni glasnik Grada Varaždina broj 15/21.), koji zabranjuje dužnosnicima korištenje vozila u privatne u svrhe, ali ukoliko se to utvrdi, navedeni opći akt upućuje na primjenu poreznih propisa koji se na obračun plaće u naravi, doznajemo od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

U odnosu na montiranje krovne kutije marke Thule, kako dodaju, iz očitovanja Grada proizlazi da se prema potrebama montira na službeno vozilo Grada, što omogućavaju karakteristike vozila te da to nije suprotno navedenom Pravilniku.  

Slijedom svega, na 200. sjednici Povjerenstva donesena je odluka o nepokretanju postupka protiv varaždinskoga gradonačelnik i temeljem ove prijave.