Povelja Grad prijatelj poduzeništva ide i Varaždinskim Toplicama: "Biser kojeg još samo malo treba izbrusiti"

Varaždinske vijesti | 1.10.2022. u 17:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na temelju inicijativa lokalne uprave i samouprave na razvoju realnog tržišta Hrvatske, ove će se godine po prvi puta dodijeliti Povelja Grad prijatelj poduzeništva.

U Ogulinu će se u utorak, 4. listopada, prvi puta dodijeliti Povelja Grad prijatelj poduzetništva, koja se po prvi puta dodjeljuje predstavnicima lokalne zajednice u prvom redu Gradovima – a s ciljem još veće suradnje s poduzetnicima. Bit će uručene Gradu Varaždinskim Toplicama i gradonačelnici Dragici Ratković, Gradu Ogulinu i gradonačelniku Daliboru Domitroviću, Gradu Pakracu i gradonačelnici Anamariji Blažević te Gradu Zaprešiću i gradonačelniku Željku Turku.

Promicanje suradnje na terenu

- Povelja se prvi puta dodjeljuje predstavnicima lokalne zajednice, u prvom redu Gradovima, a vjerujemo uskoro općinama i županijama s ciljem promicanja učinkovite suradnje „na terenu“ tamo gdje poduzetnici grade svoje aktivnosti i razvijaju svoje ideje u konkretna djela. Nastavak je to našeg šestogodišnjeg projekta dok smo bili Ženski poduzetnički centar, te smo sretni što nas i nadalje, sada kao poslovnu zajednicu Osjeti Hrvatsku – prepoznaju diljem Hrvatske, te poduzetništvu, kao i svima za koje volontiramo kao stručnjaci, daju potporu – kazala je povodom održavanja Dana poduzetništva Hrvatske u Ogulinu futurologinja poduzetništva Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku.

Prošle godine Grad Varaždinske Toplice ugostile su poduzetnice i poduzetnike iz cijele Hrvatske na B2B susretima radi razvoja realnog tržišta, a aktivno pomažu i ove godine inicijative za poticaj i održivost poduzetništva. U prvom redu zahvaljujući i gradonačelnici Dragici Ratković, koja je i sama poduzetnica te dolazi iz poduzetničke obitelji.

"Prepoznate male, a velike vrijednosti"

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti Vaš gost i primiti Povelju Grad prijatelj poduzetništva koja se između ostalog dodjeljuje prvi puta gradovima odnosno predstavnicima lokalne zajednice. Budući da se nalazim na čelu jednog prekrasnog malog Grada, kako ga ja volim nazivati „bisera“ kojeg još samo malo treba izbrusiti Grada Varaždinske Toplice, grada u kojem živim i kojeg živim, a ujedno cijeli svoj radni vijek dio sam realnog sektora, moje zadovoljstvo time je još veće jer su prepoznate te male a zapravo velike vrijednosti koje zajednički vode istom cilju. Rastu, razvoju i napretku poduzetništva i lokalne zajednice. Ovim putem zahvaljujem se kao gradonačelnica grada koji uvijek nastoji biti podrška svakoj ideji, projektu i aktivnosti koja na bilo koji način može pridonijeti rastu i razvoju, te u svoje osobno, ime za dodijeljeno priznanje koje me jako veseli. Svima Vama, vašim suradnicima, poduzetnicima i građanima želim puno uspjeha u daljnjem radu, mnogo projekata i dobrih rezultata, te pozitivnu i zdravu budućnost za sve Vas – poručila je uoči dodjele povelje u Ogulinu Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.