ilustracija Foto: FOTO: ECDC

Potvrđena još dva slučaja zaraze korona virusom, u Hrvatskoj trenutačno 27 oboljelih

Varaždinske vijesti | 12.3.2020. u 22:03h | Objavljeno u Aktualno

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu potvrđene su još dvije oboljele osobe novim koronavirusom hospitalizirane u OB Pula. Radi se o hrvatskim državljanima koji su došli iz Italije. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 27 oboljelih osoba.

Prije toga iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu potvrđena je još jedna osoba zaražena novim koronavirusom. Hospitalizirana je u Sisku. Riječ je o osobi iz mjesta Mošćenica, između Siska i Petrinje, koja je došla iz Italije gdje je radila. Osoba se sama prijavila graničnom policajcu te je sve dalje odrađeno prema protokolu struke, objavio je HRT.

Riječ je o 23-godišnjem mladiću iz mjesta Mošćenica, između Siska i Petrinje, koji se nedavno vratio iz Italije, gdje je radio kao pomoćni kuhar. Kako je rekao dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, mladi Petrinjac, koji se iz Italije vratio svojim vozilom, nije imao kontakte s drugim osobama, odmah je smješten u izolacijsku jedinicu u sisačkoj Općoj bolnici i osjeća se dobro, navodi HRT.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite koja je održana danas u 16 sati rečeno je da su u Hrvatskoj potvrđena 24 slučaja zaraženih koronavirusom te da je zabilježeno pet novih slučajeva zaraze u odnosu na jučer. Škole se u Istri zatvaraju, a cijela Hrvatska priprema se za "online" nastavu. Županijski stožeri zabranjuju okupljanja u kojima sudjeluje više od sto ljudi.

Označeno u