Potpisani ugovori za dogradnju područnih škola Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka

Varaždinske vijesti | 15.3.2024. u 15:41h | Objavljeno u Aktualno

Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane Područne škole Strmec Podravski i Područne škole Nova Ves Petrijanečka.

Ugovore su potpisali ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Dragan Jelić i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Ukupno je odobreno nešto malo više od četiri milijuna eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje PŠ Strmec Podravski iznosi 2.684.331,03 eura, a PŠ Nova Ves Petrijanečka 1.347.309,21 euro. Ulaganjima u te dvije škole dogradit će se potrebne učionice, kao i drugi prateći sadržaji čime će se učenicima omogućiti pohađanje nastave u jednoj smjeni.

- Naš cilj je da školsku godinu 2025./2026. u svim našim osnovnim i srednjim školama započnemo s nastavom u jednoj smjeni. Već na samom početku mandata naglasili smo kako ćemo provoditi programe koji osiguravaju ravnomjeran razvoj obrazovnog sustava, stvaraju sustav jednakih šansi i potiču izvrsnost – naglasio je župan Stričak podsjetivši kako je 62 % proračunskih sredstava za ovu godinu namijenjeno upravo obrazovanju.