Potpisani ugovori vrijedni 17 milijuna kuna za sanaciju klizišta u Varaždinskoj županiji Foto: HNS

Potpisani ugovori vrijedni 17 milijuna kuna za sanaciju klizišta u Varaždinskoj županiji

Varaždinske vijesti | 2.7.2019. u 15:58h | Objavljeno u Aktualno

Danas su u Hrvatskim vodama potpisani ugovori o sanaciji klizišta, a potpisivanju je prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar. Potpisani su ugovori za čak 112 klizišta diljem Hrvatske, najviše na sjeveru Hrvatske. Radi se o investicijama od gotovo 55 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode sufinanciraju projekte s 32,5 milijuna kuna.

Među potpisnicima su i načelnici i gradonačelnici, kao i župan Varaždinske županije. Zahvaljujući tome sanirat će se na desetke klizišta u Varaždinskoj županiji, u kojoj je vrijednost prijavljenih projekata gotovo 17 milijuna kuna odnosno gradovi i općine prijavili su projekte u vrijednosti 7,5 milijuna kuna, a Varaždinska županija 9,5 milijuna kuna. Hrvatske Vode će sufinancirati s nešto manje od 11 milijuna kuna.

- Štromar je još prošle godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja osigurao 10 milijuna kuna za sanaciju klizišta. Uz to, osigurano je i rješavanje stambenog pitanja za sve one kojima su kuće srušene ili oštećene u klizištima. Zahvaljujući pak amandmanu HNS-ovog predsjednika Kluba zastupnika Milorada Batinića prilikom donošenja izmjena Zakona o financiranju vodnog gospodarstva, stvoreni su uvjeti za trajno rješavanje problema s klizištima. Radi se o 50 milijuna kuna koji su od ove godine osigurani u Hrvatskim vodama za sanaciju klizišta - priopćili su iz HNS-a Varaždinske županije.

ministri.JPG

ministri_II.JPG

batinic_hv.JPG