VIDEO, FOTO Poljak: Želim što manje pacijenata, ali kad budu tu, da se osjećaju kao doma

vv | 11.4.2023. u 11:18h | Objavljeno u Aktualno

- Sutra počinje s radom naš Objedinjeni hitni prijem u kojem želim da bude što manje pacijenata, ali kad budu tu, da se osjećaju kao doma, poručio je dr. sci. Darmir Poljak, ravnatelj Opće bolnice Varaždin na svečanosti povodom završetka zahtjevnog projekta, izgranje zgrade OHP i dnevne bolnice, kojem su bili nazočni  dužnosnici Varaždinske županije na čelu sa županom Anđelkom Stričakom, saborski zastupnici s područja Varaždinske županije, djelatnici varaždinske Opće bolnice, kao i čelnici drugih zdravstvenih ustanova te gradonačelnici i načelnici.  

Koliko znači otvorenje Objedinjenog hitnog prijema, koji se nalazi u novom objektu odmah po ulasku u krug bolnice, nazočni su se uvjerili prilikom obilaska njegovih prostorija.

- U novim prostorima te uz pomoć suvremene opreme, naši će djelatnici pružati najveću moguću razinu zdravstvene zaštite. I to ne samo pacijentima s područja Varaždinske županije, nego i šire. Ova je bolnica od regionalnog značaja te je kao takva stup u bazenu od 700 tisuća ljudi. Oni će sada imati zdravstveni zaštitu na novoj razini koja je već do sada bila primjerena. To potvrđuju tri akreditacije koje smo lani dobili. No, ne stajemo. Sredinom godine počinju radovi na Centralnom operacijskom bloku tijekom kojih ćemo spojiti zgrade na ovoj lokaciji naše bolnice, koje djeluje na tri lokacije, ukazao je ravnatelj Poljak, naglašavajući da je ovaj iskorak, kojeg ne bi bilo bez potpore Vlade, koja je osigurala oko polovice sredstava, na trgu reorganizacije zdravstva.

I dr. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurologije i predsjednica stručnog vijeća Opće bolnice Varaždin, zahvalila je Vladi što je iznašla sredstva za Objedinjeni hitni prijem.

-Ovdje će na jednom mjestu pod vodstvom dr. Zorana Antončića raditi specijalisti kako bi pacijenata bili pravovremeno i adekvatnog zbrinuti, naglasila je predsjednica stručnog vijeća te zamolila stanovnike da poštuju pravila za koga je OHP namijenjen.

Prije nego što je otvorio OHP, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je također zahvalio Vladi na potpori kod realizacije projekta, koji je jedan u nizu ulaganja u zdravstvo. 

- Opća bolnica ima tri akreditacije, što govori da nam je pacijent na prvom mjestu. Lani smo ukazivali da velike  investicije u zdravstvu i ova će godina uistinu biti godina zdravstva. Sada otvaramo Objedinjeni hitni prijem, za dva mjeseca Spinalni u Toplicama, a onda kreću radovi za Centralni operacijski blok te novu zgradu ZJZ, a sve u cilju adekvatne zdravstvene usluge. Posebno me veseli što naša bolnica ima 146 mladih liječnika na specijalizaciji, a idu i nove, rekao je župan je zahvalio zdravstvenim djelatnicima na predanom radu.

Video sadržaj