Policija provjerava e-Propusnice očitavanjem QR koda s mobitela ili po OIB-u Foto: PU varaždinska

Policija provjerava e-Propusnice očitavanjem QR koda s mobitela ili po OIB-u

Varaždinske vijesti | 7.4.2020. u 12:37h | Objavljeno u Aktualno

Od ponedjeljka, 6. travnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske započeli su putem mobilnih uređaja nadzirati migracije građana putem e-Propusnica.

Naime, stupanjem na snagu izmjena i dopuna Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH od 1. travnja, propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju se putem e-Propusnica. Takve propusnice mogu se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se izdaju.

- Napominjemo da građani/poslodavci mogu e-Propusnice isprintati ili ih imati pohranjene u memoriji mobitela. Valjanost e-Propusnice će se očitati s mobitela putem QR koda ili po OIB-u. Policijski službenici će i nadalje provoditi nadzor provođenja Odluke, koji bi uvođenjem e-Propusnica trebao biti znatno brži i učinkovitiji - napomenuli su iz PU varaždinske.

- S obzirom na trenutnu situaciju, skrećemo pozornost građanima na preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno. Pozivamo građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti - dodali su.

Također, upozoravaju one osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće, a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

pu_varazdinska_epropusnice_2.jpg

pu_varazdinska_epropusnice_1.jpg

pu_varazdinska_epropusnice_3.jpg