IMA RAZUMIJEVANJA Ugostiteljska djelatnost na terasama i izvan propisanih gabarita bez sankcija Foto: Ilustracija/Arhiva VV/Krešimir Đurić

IMA RAZUMIJEVANJA Ugostiteljska djelatnost na terasama i izvan propisanih gabarita bez sankcija

VV | 2.5.2020. u 16:55h | Objavljeno u Aktualno

 - Na prijemu kod varaždinskog gradonačelnika dogovorili smo puno pozitivnih stvari vezanih uz ugostiteljstvo, pa iznosim neke od njih. Ugostiteljska djelatnost koja se odvija na gradskim površinama, odnosno terasama, bit će dozvoljena i izvan propisanih gabarita bez sankcija Stožera civilne zaštite, a ostaje jedino limitirana prethodnim brojem stolova (MTU uvjeti). Komunalna naknada neće se naplaćivati za travanj i svibanj, niti naplate najamnine gradskih prostora. Razmotrit će se produženo radno vrijeme nakon 21 sati, a ugostitelji će dobiti 1000 kuna za troškove po mjesecu dok traju mjere. U najavi je još jedan novi val mjera pomoći poduzetnicima - objavio je Zvonimir Novak u četvrtak, nakon sastanka s varaždinskim gradonačelnikom na Facebook stranici "Obrtnici/privatnici SZ Hrvatska - Corona kriza".

Iako se ove mjere najviše odnose na ugostitelje, Novak apelira i na ostale poduzetnike i obrtnike da se aktiviraju i jave u Grad Varaždin jer, kako navodi "postoji razumijevanje za trenutnu situaciju".

- Ne odgovaraju na pitanja s "hvala na pitanju, sljedeća tri tjedna su ključna", već imaju sluha i konkretna rješenja. Hvala Gradu Varaždinu - napisao je Novak, a njegovu objavu podijelio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na svojem Facebook profilu.

- Dakle, Grad Varaždin je davno prije svih donio odluke o mjerama pomoći te u sklopu toga o proširenju terasa na javnim površinama, naravno, uz omogućavanje nesmetanoga prolaza. Usto, oslobodili smo sve subjekte plaćanja poreza na potrošnju. Slušamo svoje poduzetnike - komentirao je objavu varaždinski gradonačelnik na svojem Facebook profilu.

Označeno u