Poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi, javite se na Javni poziv u sklopu Plana za industrijsku tranziciju sjevera Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi, javite se na Javni poziv u sklopu Plana za industrijsku tranziciju sjevera

VV | 19.3.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija poziva poduzetnike, obrtnike, OPG-ove i ostale dionike poslovnog sektora s područja Varaždinske županije da Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije trenutno provodi postupak mapiranja dionika regionalnih lanaca vrijednosti iz poslovnog sektora, a u okviru Plana za industrijsku tranziciju Sjeverne Hrvatske.

Plan za industrijsku tranziciju Sjevernu Hrvatske je strateški dokument temeljem kojeg će se, u okviru Integriranog teritorijalnog programa, u narednom razdoblju raspisivati javni pozivi za dodjelu bespovratnih EU sredstava poslovnom sektoru.

- Mapiranje se provodi putem Javnog poziva objavljenog na mrežnim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a usmjereno je prvenstveno na poduzetnike koji svojim radom doprinose usmjeravanju regionalnog gospodarstva prema prioritetnim nišama u okviru regionalnih lanaca vrijednosti Sjeverne Hrvatske. Prijave su moguće do 28. ožujka ove godine, a cilj postupka mapiranja je detektiranje kritične mase poduzetnika u okviru pojedinog regionalnog lanca vrijednosti, ali i preduvjet za sudjelovanjem u izradi akcijskih planova koji će se koristiti u svrhu pripreme ciljanih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU u razdoblju 2021. – 2027. u okviru industrijske tranzicije hrvatskih regija - izvijestili su iz Varaždinske županije.

Postupak mapiranja je krajnje jednostavan i, u pravilu, se sastoji od popunjavanja Upitnika uz prilaganje Izjave prijavitelja te za samog prijavitelja ne generira nikakav trošak ni financijsku obvezu, a jasno implicira zainteresiranost poduzetnika za korištenje bespovratnih EU sredstava, unutar sektora njegovog poslovanja.

Javni pozivi te učestala pitanja i odgovori objavljeni su na službenim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

S obzirom na važnost tematike i kratkoću rokova, Varaždinska županija dodatno apelira na poduzetnike da se prijave na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti.