Plenković u Varaždinu na sjednici Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske

vv | 8.11.2019. u 11:12h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu se danas, sutra i prekosutra održava 3. sjednica drugog saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 

Članove Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske primit će u 17.15 sati u Gradskoj vijećnici na Trgu kralja Tomislava 1, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok. Nakon što će ispred vijećnice Varaždinska građanska garda u njihovu čast izvršiti smjenu straže, u salonu vijećnice članove tog uglednog savjetodavnog tijela Vlade RH primit će gradonačelnik Grada Varaždina, a primanju će prisustvovati i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan.

Na prijemu se uz članove Savjeta, predstavnike Hrvata iz cijelog svijeta, očekuje Ivan Grbešić, predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH te predstavnici Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH. Službeno otvorenje sjednice predviđeno je u subotu, 9. studenoga, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Turist. Službenom otvorenju nazočit će predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici.
 
Nakon završetka radnog dijela, usvojenih zaključaka i preporuka s Treće sjednice drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u nedjelju 10. studenoga 2019. godine, u 13.30 sati predviđene su izjave za medije u Hotelu Turist gdje se održava sjednica.
 
Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici najznačajinijih institucija u Republici Hrvatskoj.