Što je u božićnoj čestitki poručio Plenković, a što su njemu novinari

vv / vlada rh / dnevnik | 24.12.2018. u 06:06h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građankama i građanima.

- Božić je praznik obitelji i zajedništva, blagdan mira i nade. Ljubav prema bližnjem, međusobno prihvaćanje i uvažavanje najvažnije su vrijednosti božićne poruke. Stoga nas duh Božića uvijek iznova podsjeća da se svojim svakodnevnim djelovanjem i ponašanjem još snažnije zalažemo za jačanje dijaloga i odgovornosti, solidarnosti i tolerancije u društvu i zajednici u kojoj živimo.

Neka vam duh najradosnijeg kršćanskog blagdana donese obilje mira i veselja te obiteljske i prijateljske bliskosti. U ime Vlade i osobno, svim hrvatskim građankama i građanima te našim sunarodnjacima izvan domovine, želim čestit i blagoslovljen Božić, poručio je Plenković.

Mislav_Bago_poručio_premijeru_i_ministrima.jpg

A čestitku Vladi, njezinom predsjedniku i ministrima uputio je na prijemu za novinare Mislav Bago, naglasivši da 2019. od Vlade ne očekuje - ništa.

-Hvala što ste nam organizirali ovaj domjenak. Lijepo je neke članove Vlade vidjeti u četiri oka s obzirom na to da neke od njih ne vidimo. Bilo bi dobro da u godini koja dolazi zamolite članove svoje Vlade da počnu dolaziti na glavni ulaz, da stanu i daju nam izjavu, a neke da ne glume da razgovaraju na mobitel kako bi nas izbjegli.

Govorili ste o stabilnosti i sigurnosti, a kad ste došli na vlast, rekli ste da želite dedramatizirati Hrvatsku. Hvala vam na gotovo svakodnevnoj drami, koju imamo s vama i s vašim koalicijskim partnerima jer zbog toga možemo raditi. Možda će netko, pa i vi reći da je to loše. Mi ćemo reći da je to dobro jer kako bismo mi uopće mogli funkcionirati da živimo u nekoj zemlji koja je dosadna, kao na primjer Slovenija.

Što mi od vas možemo očekivati u godini koja dolazi? Mislim da dijelim mišljenje svih kolega kad kažem 'ništa'! Dolazimo u izbornu godinu i teško je vjerovati da ćete djelovati drugačije nego što bi djelovala svaka stranka na vlasti, a to je da skupi bilo koji glas. Rekli ste da živimo u brzim vremenima u kojima jedna vijest sustiže drugu i tu je problem i nas i vas. Što ste vi otvoreniji, to ćemo mi imati točnije informacije koje će koristiti i javnosti i politikama koje vi ili oporba zastupate, rekao je Bago, zaželjevši premijeru, ministrima i najbližim suradnicima svako dobro.