VIDEO Plenković: Najoštrije osuđujemo stravičan napad u Beču

vv | 3.11.2020. u 04:55h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Najoštrije osuđujemo stravičan napad u Beču i izražavamo sućut obiteljima žrtava te solidarnost austrijskom narodu. Hrvatska je uz vas u ovim teškim trenucima, poručio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković nakon noćašnjih terorističkih napada, koje su osudili i čelnici drugih zemalja.

U centru Beča, kako javlja Kleine zeitung,  pucano je na prolaznike. U pucnjavi jedan je prolaznik preminuo, a 15 osoba je ozlijeđeno, sedam teško, među kojima je i policajac. 

Napad je počeo nešto nakon 20 sati u Seitenstettengasseu u blizini Schwedenplatza i sinagoge. No, policija je potvrdila šest mjesta napada pa je ograđeno veliko područje užeg grada Beča u kojem je bilo više nego obično ljudi jer se radilo o zadnjoj večeri prije uvođenja policijskog sata.

Kancelar Sebastian Kurz rekao je da je to "definitivno teroristički napad". Jedan od počinitelja je ubijen, a o kome se radi, kao i tko su ostali teroristi te što je motiv njihovog napada, zasada podataka nema.

Dok su Bečani, kao i cijela Austrija pa i šire, u šoku jer se teško može pomiriti s ovime što se dogodilo, posebice zbog multikulturalnosti austrijske prijestolnice, češka policija počela je provoditi kontrolu na granici s Austrijom.

Video sadržaj