Plenković: Imamo najbolji program, a temeljni cilj ove koalicije je bolji i kvalitetniji život i standard građana

Varaždinske vijesti | 29.3.2024. u 18:18h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacije Hrvatske demokratske zajednice poslala je priopćenje za medije koje objavljujemo u cijelosti:

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predao je danas DIP-u liste HDZ-a koji na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji s HSLS-om, HSU-om, HDS-om i HNS-om.

-Sa zadovoljstvom smo predali liste za izbore za Hrvatski sabor s našim partnerima s kojima smo surađivali u proteklom razdoblju i ostvarili sjajnu suradnju. Ta suradnja, zajedno s predstavnicima nacionalnih manjina, osigurala je Hrvatskoj ključni preduvjet svakog gospodarskog napretka, socijalne sigurnosti i međunarodnog pozicioniranja - poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Saboru, gdje je DIP-u predao liste za 11 izbornih jedinica.

Plenković je naglasio i kako vjeruje da HDZ i partneri imaju najbolji program te kako je temeljni cilj ove koalicije bolji i kvalitetniji život i standard građana.

Podsjetio je na glavne točke izbornog programa za naredne četiri godine: rast prosječne plaće na 1600 eura, bruto minimalne plaće na 1250 eura, prosječne mirovine na 750 eura, članstvo u OECD-u, snažniju borbu protiv korupcije, te učinkovitije institucije.

- Svi kandidati i kandidatkinje su itekako motivirani da daju svoj maksimum u kampanji. Ozračje na terenu je sjajno, nekoliko puta smo obišli Hrvatsku i vidimo da su ljudi itekako željni angažmana, očekujemo potporu i nastavak povjerenja - kazao je predsjednik HDZ-a i aktualni premijer Vlade.

U Sabor na predaju lista stigli su i nositelji lista, među kojima i nositelj liste za III. Izbornu jedinicu Anđelko Stričak, aktualni župan Varaždinske županije te saborski zastupnik u tri saziva Hrvatskog sabora. Bio je i višegodišnji načelnik Općine Visoko te dragovoljac Domovinskog rata.

Zoran Gregurović gradonačelnik je Grada Krapine u 3. mandatu te član posljednjeg saziva Hrvatskog sabora. Ljubomir Kolarek gradonačelnik je Grada Preloga u 3. mandatu. Bio je član Hrvatskog sabora u posljednjem sazivu.

Predrag Štromar bivši je župan Varaždinske županije i član Vlade u prethodnom mandatu, sada saborski zastupnik. (HNS)

Damir Habijan aktualni je ministar gospodarstva i održivog razvoja te član Hrvatskog sabora u posljednjem sazivu. Inicijator je proglašenja Ivanščice parkom prirode.

Žarko Tušek je u tri navrata bio član Hrvatskog sabora te predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo u posljednjem sazivu.
Sanja Borovec uspješna je načelnica Općine Jakovlje u Zagrebačkoj županiji u dva mandata.

Dražen Srpak na čelu je Grada Mursko Središće u 3. mandatu, dok je prije toga bio zamjenik gradonačelnika u dva mandata. Bio je i član Hrvatskog sabora u dva mandata.

Ljubica Jembrih uspješna je načelnica Općine Lobor u Krapinsko-zagorskoj županiji u 2. mandatu te članica Hrvatskog sabora u posljednjem sazivu.

Siniša Jenkač gradonačelnik je Grada Novog Marofa u 3. mandatu te zastupnik u posljednjem sazivu Hrvatskog sabora.

Robert Šplajt načelnik je Općine Kumrovec u 2. mandatu. (HNS)

Gordana Ramuščak uspješna je ravnateljica Srednje škole Čakovec.

Zdravko Tušek državni je tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Goran Kaniški uspješan je načelnik Općine Gornji Kneginec već u 6. mandatu te predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije.

Lista HDZ-a s partnerima HSLS, HSU, HDS i HNS za III. izbornu jedinicu:
1. Anđelko Stričak
2. Zoran Gregurović
3. Ljubomir Kolarek
4. Predrag Štromar
5. Damir Habijan
6. Žarko Tušek
7. Sanja Borovec
8. Dražen Srpak
9. Ljubica Jembrih
10. Siniša Jenkač
11. Robert Šplajt
12. Gordana Ramuščak
13. Zdravko Tušek
14. Goran Kaniški

Nositelj liste HDZ-a za III. izbornu jedinicu Anđelko Stričak