Plenković i stranački dužnosnici iz Varaždinske županije sastali se u Novom Marofu Foto: Grad Novi Marof

Plenković i stranački dužnosnici iz Varaždinske županije sastali se u Novom Marofu

Varaždinske vijesti | 1.8.2019. u 20:39h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer RH, Andrej Plenković, sastao se u četvrtak, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” u Novom Marofu, s dužnosnicima HDZ-a s područja Varaždinske županije. 

-Ponovno smo u Novom Marofu, pozdravljam gradonačelnika, brojne stranačke kolegice i kolege koji su također ovdje danas na jednom neformalnom susretu i drago mi je da Novi Marof uz vodstvo Siniše Jenkača ima brojne investicije. Upravo me upoznao s investicijama koje se tiču bolnice, preko 50 milijuna kuna, palijativne skrbi, zatim investicije u institucije socijalne skrbi, škole...Sve skupa više od 80 milijuna kuna. I ovdje se itekako vidi dobra sinergija lokalne vlasti i nadležnih ministarstava i učinkovita apsorpcija EU sredstava - izjavio je premijer naglasivši kako se Novi Marof, jedan od šest gradova u Varaždinskoj županiji, doista ubrzano razvija.

Među dužnosnicima HDZ-a koji su dočekali premijera u Novom Marofu bio je i predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a, saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je, između ostalog, rekao:
-Često ističem da su svi rezultati mjerljivi pa tako i u politici. Dokaz za to su brojne investicije koje se provode diljem gradova i općina na području Varaždinske županije pa tako i u Novo Marofu. Čestitam svim gradonačelnicima i načelnicima na dobroj pripremi svih tih projekata, a premijeru Plenkoviću i njegovim suradnicima na svakoj pomoći.

Za brojne projekte koji se provode na području Varaždinske županije sredstva su osigurana s nacionalne razine ili pak preko fondova Europske unije. A upravo je Grad Novi Marof sredina u kojoj se te investicije mjere u desecima milijuna kuna.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, od brojnih investicija istaknuo je rekonstrukciju odnosno dogradnja Dječjeg vrtića Novi Marof sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fond za ruralni razvoj sa 85 % EU sufinanciranja, odnosno 6,8 milijuna kuna.

- Ukupna investicija odnosno vrijednost radova je oko 9,3 milijuna kuna. Osim što se vrtić dograđuje završena je i energetska obnova postojećeg dijela objekta vrijedan 2,8 milijuna kuna za što su sredstva osigurana preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sve zajedno je dakle oko 12 milijuna kuna investicije u vrtiće - pojasnio je Jenkač te podsjetio i na energetsku obnovu objekata osnovne i srednje škole ukupne vrijednosti veće od 8,5 milijuna kuna.

Pred samim otvorenjem je i novi objekt Centra za socijalnu skrb vrijedan više od 8 milijuna kuna za što su također sredstva stigla s nacionalne razine odnosno od resornog ministarstva. Naglasio je i na veliku investiciju u zdravstvu, izgradnju i uređenje novog odjela palijativne srkbi bolnice u Novom Marofu vrijednu 55 milijuna kuna, a što su sredstva stigla iz fondova Europske unije. Osim investicija u tijeku planiraju se i nove. Jenkač je posebno izdvojio projekte u cestogradnji.

- To je svakako obilaznica koju čekamo od 80-ih godina prošlog stoljeća, a vrijedi spomenuti i uređenje ceste D24 koja sa zagorske strane dolazi prema Novom Marofu - kazao je novomarofski gradonačelnik. Tu je i veliki projekt Aglomeracije procijenjene vrijednosti 120 do 150 milijuna kuna.

- To je jedan od najvećih projekata koji se sada događa, imamo tri lokacije gdje će biti izdane i tri građevinske dozvole. Trenutno se rješavaju imovinsko-pravni odnosi, Hrvatske vode, Varkom i Grad Novi Marof pripremaju taj projekt. Rokovi su 2023. godina, a paralelno će se graditi i pročistač vrijedan 10 do 20 milijuna kuna - završio je Jenkač.

plenkovic_marof_9.JPG

plenkovic_marof_8.JPG

plenkovic_marof_7.JPG

plenkovic_marof_6.JPG

plenkovic_marof_5.JPG

plenkovic_marof_4.JPG

plenkovic_marof_3.JPG

plenkovic_marof_2.JPG

plenkovic_marof_1.JPG