Platforma Budimo grad objavila 12 ciljeva o kojima ovisi potpora Bosilju Foto: Krešimir Đurić

Platforma Budimo grad objavila 12 ciljeva o kojima ovisi potpora Bosilju

VV | 16.6.2021. u 19:41h | Objavljeno u Aktualno

Odgovornost, transparentnost, građanska participacija i učinkovitost rada gradske uprave će onemogućiti prevladavanje privatnog interesa nad javnim te omogućiti da građani ponovno steknu povjerenje u gradsku vlast, navodi platforma Budimo grad dan uoči prve sjednice varaždinskog Gradskog vijeća.

Njihova potpora novom gradonačelniku Nevenu Bosilju, kako naglašavaju, dana je radi ostvarenja 12 ciljeva do početka 2022. godine.

- Transparentnosti poslovanja i trošenja novca u Gradu Varaždinu i pravnim osobama u kojima je Grad osnivač.
- Postavljanja najmanje dvije mjerne stanice za mjerenje kvalitete zraka kojima će u realnom vremenu građani imati otvoren pristup prikupljenim podacima.
- Donošenja odluke o načinu uvođenja participativnog proračuna od 2022. godine.
- Revizije poslovanja Grada i pravnih osoba u kojima je Grad osnivač ili član, unatrag četiri godine.
- Preoblikovanja trgovačkih društava, ukidanja ili smanjenja nadzornih odbora i naknada.
- Smanjenja upravnih vijeća ustanova i naknada u istima.
- Imenovanja isključivo stručnih i kompetentnih osoba u nadzorne odbore i upravna vijeća.
- Osiguravanja financijskih sredstava za ugovore o radu na neodređeno vrijeme za učitelje u produženom boravku od 1. do 4. razreda, ako će to dozvoliti epidemiološka situacija, ali najmanje u 1. i 2. razredima.
- Početka uvođenja građanskog odgoja u škole na način da se isti uvede u nastavu u školskoj godini 2022./2023.
- Ponovnog uvođenja treće parkirne zone najmanje za ona mjesta na kojima nije bilo naplate parkiranja ili su spadala u treću parkirnu zonu do 2020. godine.
- Izmjene Poslovnika o radu Gradskog vijeća kako bi se osigurala potpuna transparentnost njegovog rada.
- Transparentnosti kod zapošljavanja i imenovanja u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama.
- Prije donošenja Proračuna za 2022. godinu dogovorit će se ciljevi koji se imaju realizirati u proračunskoj godini 2022.

Napominju te najavljuju da će Platforma Budimo grad u budućnosti nastaviti transparentno i otvoreno komunicirati o suradnji s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i većinom u Gradskom vijeću, o ostvarenim ciljevima, kao i zadacima koje ćemo zajednički odrediti kao prioritete za rješavanje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci