Plaforma Budimo grad: Integralna nagodba - konačan pad?

VV | 15.3.2021. u 08:43h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je nedavno u medijima izašla vijest da se odustaje od integralne nagodbe, koja je bila jedan od razloga zašto je Grad Varaždin išao u izdavanje municipalnih obveznica koje su prošle godine dizale prašinu na političkoj sceni, ne prestaju javne reakcije na cijelu situaciju sa svih strana. Javio se sa svojom medijskom objavom i platforma Budimo grad koja ima svojeg kandidata, Dubravku Novak, na predstojećim izborima za gradonačenika, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"S osobitim smo zadovoljstvom primili vijest da gradonačelnik Ivan Čehok i njegovi partneri iz HDZ-a odustaju od "integralne nagodbe" koju smo smatrali izrazito štetnom. O štetnosti, nezakonitosti i neprimjenjivosti te pravno-financijske akrobacije, članovi platforme "Budimo grad" su tijekom proteklih godinu dana glasno i odlučno upozoravali varaždinsku i hrvatsku javnost, kao i nadležne institucije.

Drago nam je da su, povodom kaznene prijave, koju su USKOK-u, zbog planiranja "integralne nagodbe", naši članovi podnijeli protiv Ivana Čehoka i njegovih podupiratelja u Gradskom vijeću, pokrenuti izvidi i da je sudionicima postalo jasno da im ni ovog puta njihov naum neće proći neopaženo. Drago nam je da su postupci koje smo pokrenuli kod Ministarstva pravosuđa i uprave, Visokog upravnog suda i Ministarstva financija, potaknuli odgovorne osobe u Vladi da razmisle je li mudro podržati ovakav sumnjiv posao.

Dobro smo se nasmijali na izjave Damira Habijana kako bi bilo najbolje da ova gradska vlast po pitanju bala ne radi više ništa jer problem očito ne može riješiti. Naravno da ne može, samo što, Damir Habijan zaboravlja da su upravo on i njegovi prijatelji iz HDZ-a, bili oni koji su četiri godine Ivanu Čehoku "držali lojtru". Da Damir Habijan i Alen Runac nisu bili ta vlast u Gradu, niti bi Habijan bio predsjednik Gradskog vijeća, niti bi Runac bio direktor “Parkova”. Pronalazili su nevjerojatna objašnjenja zašto podržavaju "integralnu", poput legendarnog "savjest jest kukavičluk". Upravo Damir Habijan je bio ta vlast za koju je najbolje da po pitanju bala više ne radi ništa. Zapravo, općenito bi bilo bolje da više ne rade ništa za ovaj grad, napravili su i više nego dovoljno.

Preostalim vijećnicima koji danas dižu glas povodom propasti "integralne", poručili bismo da se ne sjećamo da su bili glasni na sjednici Gradskog vijeća kad je ista izglasana. Ne sjećamo se ni da su poduzeli konkretne korake da ju pokušaju osporiti. Sve to učinili su članovi platforme "Budimo grad" i zato nam je drago da sve više naših sugrađana prepoznaje tko se želi boriti, i tko se zna boriti za njihove interese. Ne sumnjamo da će naš trud i rad nagraditi i na predstojećim lokalnim izborima."