Plaće zaposlenih u HAC-u svaki mjesec veće, sukladno rastu cijena

VV | 7.7.2022. u 20:26h | Objavljeno u Aktualno

Jedan od primjera zašto je dugovječni čuvar državne blagajne odlučio otići jest i nečuveni potez ministra prometa i veza Olega Butkovića. Koji je kao predsjednik Skupštine Hrvatskih autocesta dopustio da Uprava zaposlenicima obeća mjesečno usklađivanje plaća s rastom troškova života u prethodnome mjesecu. Nekoliko dana poslije čelnicima ostalih državnih poduzeća i banaka, agencija i ostalih organizacija počeli su se najavljivati sindikalisti s jednakim zahtjevima.

Svakomu ministru financija jasno je da indeksacija plaća u državnom sektoru diverzija u pokušajima držanja inflacije pod kontrolom. Teško je vjerovati da je Butković HAC-ovcima amenovao usklađivanje plaća a da to bar prešutno nije odobrio premijer Plenković. Ako je tako, ministru financija nije preostalo drugo negoli povući se 'iz osobnih razloga'. A poteza poput Butkovićeva nakupilo se proteklih godina. Piše Miodrag Šajatović o (mogućim) razlozima odlaska ministra financija Zdravka Marića u Lideru.

https://lidermedia.hr/komentari/miodrag-sajatovic-maric-vise-nije-imao-plenkovicevu-podrsku-u-cuvanju-drzavne-blagajne-143786