Peticija protiv kamenoloma: "Revolt se širi cijelim sjeverom Hrvatske" Foto: Krešimir Đurić; Grad Ivanec

Peticija protiv kamenoloma: "Revolt se širi cijelim sjeverom Hrvatske"

Varaždinske vijesti | 1.9.2022. u 18:40h | Objavljeno u Aktualno

Potpisivanje peticije protiv kamenoloma Siljevec na Ivančici u tijeku je širom cijelog područja grada Ivanca.

Peticija se potpisivala i u srijedu na štandovima u Ivancu, svaki dan do kasnog poslijepodneva može se potpisati i kod ulaza u Gradsku vijećnicu, a do nedjelje se potpisi prikupljaju i na dva štanda u Varaždinu.

>> Marković i Lukavečki potpisali peticiju protiv otvaranja kamenoloma, štandove obišao i Batinić

K tome, peticija se potpisuje i u ivanečkim mjesnim odborima, u vatrogasnim i planinarskim domovima, u ugostiteljskim objektima, u prostorijama udruga, prilikom raznih sportskih i rekreacijskih manifestacija, potpisuju je vjernici nakon misa itd.

Uz aktiviste političkih opcija i stranaka koje djeluju u Gradskom vijeću Ivanec, velik obol prikupljanju potpisa daju i članovi Planinarskog kluba Ivanec, Udruge umirovljenika Ivanec, Udruge udomitelja Nada Ivanec, HPD-a Ivančica, Kluba mladih Ivanec, a u prikupljanju potpisa angažiraju se i mještani Ivanečke Željeznice, Margečana, Stažnjevca i dr.

- Punu podršku peticiji i NE kamenolomu na Ivančici daju i članovi Udruge građana okupljeni oko inicijative Varaždin bez smeća i Platforme Budimo grad, koji su najavili dežurstvo kod štandova ove subote u Varaždinu. Hvala! Revolt i nezadovoljstvo najavama otvaranja kamenoloma širi se cijelim sjeverom Hrvatske pa je sve širi krug udruga, inicijativa i aktivista s područja gradova i općina iz Varaždinske i susjednih županija koji se uključuju u potpisivanje peticije kao izraz prosvjednog raspoloženja građana protiv apsurdnih ideja otvaranja kamenoloma u ekološki zaštićenom području - naveli su iz Grada Ivanca.

- Najave i aktivnosti oko otvaranja kamenoloma na Ivančici, a koje su prenijele i nacionalne televizijske kuće, negativno su odjeknule cijelom Hrvatskom i privukle pažnju (i) politike, pa su tako u proteklom vremenu u Željeznici boravili i peticiju potpisali i predstavnici pojedinih parlamentarnih stranaka, a za idući tjedan na tu je temu najavljen i okrugli stol u Maloj saborskoj vijećnici - napominju iz Grada Ivanca.

peticija_kamenolom_01092022_1.jpeg

peticija_kamenolom_01092022_2.jpeg