Varaždinsko groblje Foto: Krešimir Đurić

Parkovi će poduzeti sve potrebno da varaždinsko groblje zasja u punome sjaju

Varaždinske vijesti | 24.10.2020. u 12:25h | Objavljeno u Aktualno

Direktor Parkova Alen Runac povodom blagdana Svih Svetih poručio je da će radnici i menadžment Parkova poduzeti sve potrebno, da varaždinsko groblje, kao jedan od simbola Grada Varaždina, zasja u punome sjaju unatoč poteškoćama koje uzrokuje epidemiološka situacija. 
 
- Ovih dana prišli su mi mnogobrojni Varaždinci, a posebno starije generacije građana, koji se pitaju kako će ove godine izgledati posjeta groblju. Nažalost, kakve će biti odluke i preporuke Stožera, još uvijek se ne zna. Ono što sa svoje strane mogu obećati, jest da će Parkovi dati sve od sebe da posjeta našim najmilijima bude dostojanstvena i na najvišoj razini. Korona virus to sigurno neće dovesti u pitanje – rekao je Runac.  
 
Kako je direktor Parkova pojasnio, ovih dana kose se sve zelene površine, uređuju se krošnje javora i bijele staze, kao i 110 tisuća kvadrata zidova od tuja. Uredit će se i mjesta na kojima se odlaže otpad. Od COVID mjera očekuju se dezinfekcijski punktovi i COVID redari.
 
- Varaždinci se nerijetko začude kada im kažem da na svemu tome radi ekipa od 30 ljudi, i to uz sav drugi redoviti posao, nenadane sahrane, a sada evo i situaciju vezanu uz COVID. No, ljude treba razumijeti. Nitko od nas ne želi da posljednje počivalište njemu bližnje osobe bude zapušteno, pa da se i stoput događa COVID. Parkovi će sigurno biti na razini zadatka, u to ne treba sumnjati – poručio je direktor Parkova Alen Runac.