Paljak: "Drago mi je da je Ministarstvo podržalo centre izvrsnosti, ali žao mi je što to ne prepoznaje Grad Varaždin“ Foto: Ilustracija/Varaždinska županija

Paljak: "Drago mi je da je Ministarstvo podržalo centre izvrsnosti, ali žao mi je što to ne prepoznaje Grad Varaždin“

IHR/Varaždinske vijesti | 27.10.2019. u 15:40h | Objavljeno u Aktualno

Na svečanosti otvorenja Centara izvrsnosti Varaždinske županije dožupan Tomislav Paljak rekao je kako je sve ove godine u centre izvrsnosti uloženo jako puno novaca. Naveo je kako mu je drago što je to i Ministarstvo podržalo, što ne može reći za Grad Varaždin.

- Mi ne možemo ulaganjima govoriti dekorativno, pa onda filozofirati. Ulaganje uvijek ide u novac, u materiju, a ovdje je uloženo preko 35 milijuna kuna. Sada kada vidite ovu brojnost i rezultate koje ovi učenici postižu, i ono sve što je pratilo to ulaganje onda ne možete reći da je to potrošnja. Svake godine imate državne prvake i to dvostruko više u odnosu na to koliko participirate u stanovništvu, a svake godine imate sudionike na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama te u Varaždinsku županiju tako donosite rezultate. Naravno, drago mi je što je Ministarstvo to prepoznalo i podržalo, jer to se tako radi, ali žao mi je što svih ovih godina to nije prepoznao Grad Varaždin, a 30 posto učenika je iz Varaždina. To su nekakve potezi koji traže nadgradnju – ustvrdio je Paljak.