PALA ODLUKA Poznato tko će graditi Centralni operacijski blok OB Varaždin! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

PALA ODLUKA Poznato tko će graditi Centralni operacijski blok OB Varaždin!

VV | 21.1.2023. u 19:33h | Objavljeno u Aktualno

Centralni operacijski blok OB Varaždin gradit će Zajednice ponuditelja: Radnik iz Križevaca i varaždinski Hidroing! Njihova je ponuda bila najpovoljnija na natječaju za izvođenje građevinskih radova na izgradnji Centralni operacijski blok Opće bolnice Varaždin, najvećeg projekta u povijesti zdravstva Varaždinske županije, koji će omogućiti bolju i kvalitetniju skrb za pacijente.

- Ponuda u potpunosti odgovara uvjetima i zahtjevima naručitelja te je po kriterijima najpovoljnija - navodi se u Odluci o odabiru izvođača radova.
Procijenjena vrijednost radova iznosila je gotovo 159 milijuna kuna bez PDV-a, cijena odabrane ponude iznosi 20.928.351,25 eura bez PDV-a, odnosno 26.160.439,06 eura s PDV-om.

Podsjećamo, natječaj je objavljen još u rujnu prošle godine putem sustava elektroničke javne nabave, a projekt se financira bespovratnim EU novcem putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Izgradnja i opremanje Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin je prvi projekt Varaždinske županije iz Razvojnog sporazuma Sjever čija realizacija je počela.

U Centralnom operacijskom bloku s pratećim sadržajima bit će smješteno osam modernih operacijskih dvorana, ali i jedinica intenzivnog liječenja, RTG odjel, Odjel za transfuzijsku medicinu, Medicinsko-biokemijski laboratorij i drugi sadržaji. Procijenjena vrijednost radova je 405 milijuna kuna, a bit će financiran bespovratnim novcem Europske unije.