Pada broj pozitivnih u školama, sve manje i škola koje nastavu imaju online Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pada broj pozitivnih u školama, sve manje i škola koje nastavu imaju online

IHR/Varaždinske vijesti | 5.2.2022. u 09:02h | Objavljeno u Aktualno

Situacija u školama, po pitanju broja zaraženih učenika i nastavnika te onih u samoizolacijama se polako smiruje.

Prema podacima koje smo dobili od Varaždinske županije, u četvrtak, 3. veljače u 33 osnovne škole čiji osnivač je Varaždinska županija, na koronavirus su pozitivna 394 učenika i 73 djelatnika, dok je u samoizolacijama bilo 1266 učenika i 29 zaposlenika. Nastavu onliine imala su 125 razreda. U 13 srednjih škola, čiji osnivač je Varaždinska županija, na koronavirus su pozitivna 166 učenika i 48 zaposlenika, a u samoizolacijama 504 učenika i 21 zaposlenika, dok su ukupno 33 razreda na online nastavi.

To je manje u odnosu na tjedan ranije, kada je u osnovnim školama Varaždinske županije bilo pozitivno 549 osnovnoškolaca i  272 srednjoškolaca, dok je u samoizolacijama bilo ukupno 2326 osnovnoškolaca i 242 srednjoškolaca. 

- U tjedan dana broj pozitivnih osnovnoškolaca udvostručen, sve više županijskih škola - online

Smanjuje se i broj škola koje nastavu imaju online. Nastava je po modelu C (online) je do 4. veljače organizirana za učenike: OŠ Petrijanec (matična), PŠ Nova Ves Petrijanečka, OŠ Trnovec (viši razredi), OŠ Varaždinske Toplice, OŠ Breznički Hum, OŠ Svibovec (viši razredi), PŠ Drenovec i PŠ Prigorec, a po modelu B (kombinirani model) PŠ Svibovec Toplički. Nastava je po modelu C (online) do 4. veljače organizirana za učenike Medicinske škole Varaždin te Strojarske i prometne škole Varaždin, a nastava po modelu B (kombinirani model) do 4. veljače organizirana za učenike Srednje škole Novi Marof i Srednje škole Ivanec, a do 18. veljače za učenike Druge gimnazije Varaždin.

Smiruje se situacija i u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Varaždin. Prema podacima koje smo dobili iz Grada Varaždina, u četvrtak, 3. veljače u varaždinskim osnovnim školama ukupno je bilo pozitivnih 144 učenika i 22 zaposlenika, dok je u samoizolacijama bilo 461 osnovnoškolaca i 13 zaposlenika. Tjedan ranije u osnovnim školama Grada Varaždina bilo je ukupno je bilo 312 pozitivnih učenika i 32 pozitivnih djelatnika te se 1096 učenika i 13 djelatnika nalazilo u samoizolaciji, odnosno izolaciji.

Nastavu online ima samo IV. OŠ Varaždin, i to do 4. veljače, a sve ostale varaždinske osnovne škole nastavu imaju uživo - u školi.

Označeno u