Pad stropa u I. OŠ: Čehok kritizira vlast, Martinčević Čehoku da je mogao obnoviti škole EU fondovima

| 9.9.2022. u 11:03h | Objavljeno u Aktualno

U Prvoj osnovnoj školi u Varaždinu je u srijedu, 7. rujna, oko 13:15 otpao dio stropa, odnosno žbuke te pao na jednog učenika. Dio plafona je otpao na stubištu koje vodi od prvog do drugog kata. Nesreća se dogodila za vrijeme velikog odmora, naveli su iz Prve osnovne škole. Nakon što se oko cijele situacije javio gradonačelnik Varaždina, dužan nije ostao ni bivši gradonačelnik, Ivan Čehok, odnosno Facebook stranica Varaždinci za Čehoka.

- Samo posljedica nerada i nesposobnosti. Upozoravamo već 16 mjeseci da ova vlast ne radi ništa, osim naslikavanja i namještanja pred fotoaparate. U školstvu nisu napravili apsolutno ništa, nemamo nijedno veće ulaganje, s vrtićem smo propali na EU projektima, u školama se rade sitni popravci, užina u nekim školama je bila mršava, nedostaje osnovnih sredstava. Navodno da su u nekim školama roditeljima otvoreno rekli neka nabave WC papir za školu?!
No, najzanimljivije je Bosiljevo objašnjenje - oni nisu vidjeli, nisu znali, ništa nisu uočili, "redovni pregledi" nisu ništa pokazali. Ali su zato instalirali košarkaške table na igralište. A bit će još i gore - objavljeno je na Facebooku, Varaždinci za Čehoka.

Ipak, predstavnica Narodne stranke Reformisti je uzvratila da je Čehok imao prilike koristiti EU fondove da se škole u Varaždinu obnove čime bi se izbjegao ovakav incident, ali da se obnove škola nisu prijavile na natječaje tijekom njegovog mandata. 

- U Prvoj osnovnoj školi na dječaka se srušio strop…na sreću bez ozbiljnijih posljedica ali moglo je biti i drugačije. Možda je sada trenutak da se podsjetimo bivšeg gradonačelnika Čehoka koji je uporno i sustavno ismijavao Reformiste i župana Čačića kako “ulaže u zidove”. U našem mandatu Varaždinska županija eurupskim je novcem u potpunosti obnovila i ugradila solare na 28 škola. I zato danas djeca u županiji idu u nove i lijepo uređene škole i zato danas nemamo udar cijena energenata i zato se danas na djecu u županijskim školama ne ruše stropovi. Čehok je u gradu Varaždinu “prespavao” sve EU fondove i nije odradio ništa i zato danas imamo ovakvo stanje u gradskim školama - napisala je Martinčević na svom Facebooku.

Nije trebalo dugo da i na ovu kritiku uzvrati bivši gradonačelnik.

- Gospođa Martinčević, kako se koji dan probudi, malo je žetončić HDZ-a, malo Bosilja. Najnovija je provala da mi nismo ulagali u škole. Natalija, Varaždin je još uvijek jedini grad u kojem su sve škole dograđene, s dvoranama, energetski obnovljene i još će dugo biti jedini grad s jednosmjenskom nastavom. I svime što ide s time. To je obrazovna politika. Komad stropa se urušio zbog nesposobnosti gradske vlasti koju Natalija podržava, nama se to nije dogodilo. Ali čak ni Bosilj nije toliko nesposoban i neodgovoran da podigne šatore za bolesne ljude u pandemiji pa se šatori - sruše!!! Takva glupost, nezrelost i nesppsobnost je slična samo specijalnoj savjetnici. Koja se u to vrijeme sunčala na Kubi - napisao je Čehok na osobnom Facebook profilu.