Ovog vikenda pojačan nadzor prometa, najavljena akcija "Alkohol i/ili droga" Foto: Ilustracija

Ovog vikenda pojačan nadzor prometa, najavljena akcija "Alkohol i/ili droga"

VV | 19.6.2020. u 20:45h | Objavljeno u Aktualno

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodit će operativnu akciju "Alkohol i/ili droga“ sa subote na nedelju, 20./21. lipnja 2020. godine od 20 do 2 sata.  

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja vršit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Akcija će se istovremeno provoditi i na području PU međimurske i PU krapinsko-zagorske.

I ovog vikenda, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pojačano će nadzirati promet svih sudionika u prometu. Tom prilikom provodit će se mjere i radnje u cilju sprječavanja prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Skreće se pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva.