OTVORENO O SITUACIJI U VARTEKSU Božica Čićek-Mutavdžić: ”Štrajk ne donosi ništa dobrog”

| 27.9.2021. u 17:37h | Objavljeno u Aktualno

Kome štrajk, protiv koga? Hoćemo li možda štrajkati Nenadu Bakiću, koji kad “zaškripi”, kad nemamo novaca, posudi kompaniji svoj vlastiti novac kako bi se radnicima isplatile plaće…, pita Božica Čićek-Mutavdžić, sindikalna čelnica i predsjednica Radničkog vijeća te članica NO Varteksa, koji prolazi vjerojatno najteže dane u svojoj stoljetnoj povijesti

-Potpisivanje ugovora o kupoprodaji dijela neaktivne imovine vijest je koju smo s nestrpljenjem čekali gotovo mjesec dana jer nam taj ugovor omogućava premošćivanje ovog teškog razdoblja i nastavak rada. Da kojim slučajem ovaj ugovor, ovaj projekt nije realiziran, to bi značio kraj za Varteks i za sve nas koji radimo u njemu. Jednostavno, ne bi nas više bilo Nažalost, Varteks je bio u situaciji biti ili ne biti. Falio je korak do propasti, veli nam otvoreno Božica Čićek-Mutavdžić, sindikalna čelnica i predsjednica Radničkog vijeća te članica NO Varteksa, najveće hrvatske tekstilne i modne tvrtke, koja je, unatoč svemu, uspjela zadržati gotovo tisuću radnih mjesta.

Budući da je tijekom iščekivanja potpisivanja ugovora došlo do kašnjenja isplate plaća, zahvaljuje radnicima na strpljenju, razumijevanju i podršci.

-Hvala svim radnicima koji su vjerovali u informacije koje smo prenosili. Nažalost, bilo je i onih koji nisu vjerovali, nazivali nas lažljivcima, da smo slizani s upravom itd. Naime, kroz ovih mjesec dana prolazili smo izuzetno stresno i teško razdoblje, puno neizvjesnosti, i gotovo da nije bilo radnika koji je mogao ostati miran, hladne glave i normalno funkcionirati s obzirom da su nam kroz glavu išle misli od životne važnosti; kako prehraniti obitelj, kako namiriti režije, platiti kredite, kao i druge troškove koje ti život nameće. Teško je to sve namiriti i kada je plaća uredna i na vrijeme. Međutim, ima nešto što nam je stvaralo još veći stres i košmar u glavi, a to je niz dezinformacija koje su se plasirale među radnicima, neprovjerenih priča, kao i neprimjerena komunikacija, što je još više uznemiravalo radnike, napominje predsjednica Radničkog vijeća Varteksa.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...