OTVORENO G. Habuš o prozivkama: "Nitko ne želi Čehoku da završi u zatvoru jer to neće riješiti gradske probleme"

| 2.3.2020. u 17:37h | Objavljeno u Aktualno

Ovdje nemamo poznatu dvojbu je li prije bilo kokoš ili jaje jer je sve potpuno jasno, ali valjda vođen onom Gebbelsovom izrekom da često puta ponovljena laž postaje istina, on neprestano govori da sam ja uzrok problema u kojima se nalazi Grad Varaždin, iako se dobro zna da je to zapravo on, budući da su se upravo u vrijeme njegovog prvog mandata u Brezju počele odlagati bala, čije je zbrinjavanje dogovorio upravo on s bivšim VIS-om mimo javnog natječaja, a zatim je s vlasnikom istog poduzeća Davorom Pataftom na isto tako suspektan način dogovorio još nekoliko poslova, koji su također trebali biti unosni, ali se sve izjalovilo zbog njegovog pritvaranja i kaznenih postupaka, veli nam bivši varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, osvrćući se na čest prozivke od strane svog prethodnika i slijednika, aktualnog varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka, ali i daje svoje viđenje aktualnih ne)prilika te koji bi mogao biti izlaz iz njih.

”Kazneni postupci govore o uzroku problema”

Za to što ga Čehok neprestano okrivljuje, Habuš veli da je očekivano s obzirom da je uime gradskih vijećnika HNS-a podnio kaznenu prijavu protiv njega, koja je imala za posljedicu uhićenje i pritvaranje, a onda i ostavku. Međutim, smatra da sve to ne može biti opravdani razlog za njegovu ljutnju i prozivanja, jer da je provedena javna nabava za bale 2008., bala u Brezju više ne bi bilo, da nisu sklapani ugovori o kupnji zemljišta za POS Vilka Novaka 2 i Banfica, tužbi ne bi bilo i Grad ne bi bio taocem tih ugovora već 10-tak godina.

- Uistinu ne razumijem kako može kriviti mene za svoja nedjela, koja je utvrdio i sud, doduše zasada nepravomoćno, i to ne u nekom kaznenom postupku koji bih ja vodio protiv njega, nego je vodilo i još vodi državno odvjetništvo, kojemu sam uime vijećnika HNS-a samo skrenuo pozornost da tu nešto vjerojatno ne valja, što smo dužni svi prema zakonu. Uostalom, 2009. Godine javno sam u Gradskom vijeću rekao da ćemo podnijeti kaznenu prijavu, ukoliko se ne raskine izravno sklopljen ugovor za bale i o svemu ne rasprave vijećnici. Dakle, ako Čehoka muče kazneni postupci, odnosno pritvaranje i to što je dao ostavku, onda nema smisla da proziva mene, veli Habuš, napominjući da se protiv Čehoka vode tri kaznena postupka, a ne samo jedan iniciran njegovom prijavom, dok protiv njega niti jedan pa već i to zorno govori tko je uzrok problema.

Upravo su kazneni postupci i dovršenje započetih poslova, kako naglašava, bili smisao Čehokovog izlaska na izbore na kojima je prije tri godine i pobijedio.

- Osobni interes da se završe, odnosno poslože započeti poslovi te stvore uvjeti za što blažu presudu, ako ne i oslobađajuću, razlog je njegovog povratka na scenu, a ne javni interes. Da nije tako, već bi odavno građani, primjerice, imali priliku vidjeli to famozno integralno rješenje, kao i nepravomoćnu presudu protiv njega. Međutim, ničeg od toga nema, kao što nije bilo ni javnog natječaja za balirani otpad, a da ga je bilo, tko bi danas mogao išta reći, ukazuje Habuš, koji ne dvoji da se na Badnjak 2008., prilikom potpisivanja Ugovora o interventnom zbrinjavanju baliranog i novonastalog otpada, radilo o pogodovanju VIS-u, budući da sa zbrinjavanjem komunalnog otpada ta tvrtka, uz ostalo, nije imala nikakve veze.

                                      Detaljnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...