Oštro i prema Reformistima: "Od bivše vlasti dobili smo samo sličice, građevinskih dozvola - nula!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Oštro i prema Reformistima: "Od bivše vlasti dobili smo samo sličice, građevinskih dozvola - nula!"

VV | 30.11.2021. u 12:12h | Objavljeno u Aktualno

Kada možemo očekivati raspisivanje javnog natječaja za izgradnju Centralnog operacijskog bloka OB Varaždin i početak izgradnje nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije? Zanimalo je to županijskog vijećnika iz redova Reformista i bivšeg zamjenika varaždinskog župana Roberta Vugrina na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

- Prošla županijska vlast pokrenula je izgradnju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, a pandemija tu potrebu još više naglašava. Zavod ima financijska sredstva, pa me zanima u kojoj je fazi taj projekt i kada možemo očekivati početak radova? - zanimalo je vijećnika Vugrina.

Varaždinski župan Anđelko Stričak podsjetio je kako je primopredaja vlasti u Varaždinskoj županiji bila 4. lipnja.

- Možete li ovdje prisutnim vijećnicima reći koliko ste nam na toj primopredaji ostavili i građevinskih dozvola? Koliko je to nova županijska vlast naslijedila građevinskih dozvola? Bili ste zamjenik župana. Znate koliko? Nula! Od svih onih silnih sličica, naslijedili smo nijednu građevinsku dozvolu. Zavod za javno zdravstvo? Sličice... Ničega nije bilo, niti idejnog rješenja. Znači, od svih tih velikih priča naslijedili smo nulu – rekao je župan Stričak koji se osvrnuo i na odluku Gradskog vijeća Varaždina kojom je ukinut natječaj za davanje u najam poljoprivrednog zemljšta, što je zanimalo HDZ-ovog vijećnika Josipa Krtanjeka. 

-  Malo ćemo raspisivati javni natječaj, pa ga skinuti s dnevnog reda. Izglasat ćemo, pa pobiti samog sebe. To je kokošarenje. Ali mene to ne čudi. Naša unutarnja revizija je utvrdila da je predsjednica Gradskog vijeća petljala i prtljala s dnevnicama. To je njezin najveći domet - ustvrdio je Stričak.