Oporba skupa, vladajući zasebno: Predane kandidacijske liste za mjesne izbore

Varaždinske vijesti | 17.4.2019. u 08:07h | Objavljeno u Aktualno

Političke stranke i nezavisni kandidati predali su liste za mjesne izbore u Varaždinu, koji će biti 5. svibnja, a tek jedna je “pokrila” sve mjesne odbore, što govori da nema velikog interesa za angažman u vijećima mjesnih odbora.

Predstavnici koalicije Reformista, SDP-a i HSU-a prvi su predali liste, među kojima je osam nositelja iz Reformista, a sedam iz SDP-a, koji je na prethodne mjesne izbore izašao samostalno, što bi danas bilo puno teže zbog događanja unutar stranke.

Dok su se tako, usprkos razlikama, uspjele spojiti dvije glavne opozicijske stranke u Varaždinu, vladajući su se - razdvojili. Nezavisni, koje podupire Ivan Čehok, te HDZ izlaze samostalno, ali to ne znači da im je lako bilo pronaći kandidate. Dapače, pogotovo što su neki na koje se računalo dali ostavke na stranačke dužnosti, kao što je to učinila Lana Velimirović-Vukalović, potpredsjednica varaždinske GO HDZ-a. No, nađena je dobra zamjena, ali ipak HDZ nije uspio osigurati kandidate za Zbalavu i Jalkovec.

Nasuprot tome, nezavisne liste, koje podupire Ivan Čehok, pokrivaju sve mjesne odbore. Tako je nositelj nezavisne liste u I. MO bivši član Reformista i HNS-a, koji dobiva izbore neovisno o političkom taboru jer vodi posebnu brigu o “svojim” umirovljenicima...

Iako nema svoje gradske vijećnike, i HNS izlazi na mjesne izbore, dok ima onih koji su u Gradskom vijeću, a sada nemaju kandidate... A puno prije nego što su predane liste, počela je predizborna kampanja za mjesne izbore. Obilascima obnovljenih ulica, dječjih vrtića, šetnica… vladajući ukazuju da se danas radi u odnosu na ranije, što je činjenica. No, oporba tvrdi da su građani ipak nezadovoljni vođenjem Grada jer da se može i bolje, posebno u pogledu EU fondova, ali i zato što su neki ključni gradski problemi i dalje bez rješenja, kao što je problem baliranog smeća u Brezju. No, osim stari problema i tema, najavljuju i nove... Stoga koalicija Reformisti-SDP-HSU, koja se vidi kao lijevi centar, najavljuje u Varaždinu „crveni karton čvrstoj desnici, HDZ-u i Čehoku“, iako na županijskoj i državnoj razni svi oni surađuju s HDZ-om!?

16.jpg

15.jpg

14.jpg

13.jpg

12.jpg

11.jpg

10.jpg

09.jpg

08.jpg

07.jpg

06.jpg

05.jpg

04.jpg

03.jpg

02.jpg

01.jpg